ΛΑΡΙΣΑ

Σε χριστουγεννιάτικο όνειρο μετατράπηκε το κτήριο Κατσίγρα στη Λάρισα – Φωτίστηκε μαγικά! (φωτο)

Ένα πρωτότυπο μαγευτικό τετραήμερο διαδραστικής χωρικής επαυξημένης πραγματικότητας, σε τρεις διαστάσεις, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δ. Λαρισαίων σε συνεργασία με τη βραβευμένη ομάδα της Ιnteractive Light Designs και τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα.
Το κτήριο της παλιάς Ιατρικής Σχολής στην πλατεία Ταχυδρομείου φωτίστηκε χριστουγεννιάτικα και θα συνεχίσει να αποτελεί τον καμβά μιας μαγευτικής χριστουγεννιάτικης χαρτογραφημένης προβολής (Projection Mapping) στις 26, 27 & 28-12-2021 από τις 18.00 – 20.30, με στόχο την ανάδειξη του κτηρίου και των αρχιτεκτονικών του χαρακτηριστικών, μέσα από ειδικούς φωτισμούς και δυναμικές οπτικές απεικονίσεις.
Στο ιστορικό κτίριο ξεδιπλώνεται και η τρισδιάστατη πρωτότυπη ιστορία animation 4 λεπτών «Το κοριτσάκι με τη μάσκα». Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, είναι μια κούκλα από το Μουσείο Κούκλας της πόλης μας, που κατασκευάστηκε την περίοδο της πανδημίας και δεν περπάτησε ποτέ στην Κουκλοσκηνή. Αυτό αποτέλεσε έμπνευση για μια νέα καλλιτεχνική συνεργασία που επισφραγίζει την τέχνη σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, προβάλλονται ζωγραφιές εθελοντών ενηλίκων και παιδιών με φανταστικές πολιτείες για το κοριτσάκι. Με τα εργαλεία της νέας ψηφιακής τέχνης, η ομάδα της Interactive Light Designs, απεικόνισε την πρωτότυπη κούκλα του Μουσείου Κούκλας ψηφιακά, της έδωσε κίνηση και τη δυνατότητα να περπατήσει σαν οπτική ψευδαίσθηση, ξεδιπλώνοντας την ιστορία της.
Δείτε φωτογραφίες:
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες