ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Χριστουγεννιάτικο μουσικό οδοιπορικό στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία έδωσε η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας με τη συμμετοχή του Μουσικού Συνόλου «Ενωδεία», το βράδυ της Πέμπτης στην Αίθουσα Συναυλιών του ΔΩΛ.

Η συναυλία έλαβε χώρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τα καταξιωμένα στο κοινό της πόλης μας Μουσικά Σύνολα, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καρβούνη, παρουσίασαν ένα μουσικό οδοιπορικό, που περιελάμβανε ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα των εορτών του Δωδεκαημέρου, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Πόντος, Κέρκυρα, Καστοριά, Μακεδονία, Θράκη, Μ. Ασία, Ξάνθη, Σάμος, Κύπρος, κ.α.), συνδεδεμένα με το χριστουγεννιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο Αμερικάνος» που διάβασε ο Θωμάς Ψύρρας.

Τη χορωδιακή επεξεργασία και ενορχήστρωση του μεγαλύτερου μέρους του προγράμματος έκανε ο Δημήτρης Καρβούνης, ενώ ακούστηκαν και επεξεργασίες των Θόδωρου Παπακωνσταντίνου, Τάσου Παππά και Κώστα Ταμβακά.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις