ΛΑΡΙΣΑ

11η ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης Λάρισας: Δράση με θέμα «Η εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες σώζει ζωές»

Στα πλαίσια της 8ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης & Πρόληψης του πληθυσμού σε θέματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Τετάρτη 15/12/2021, από την 11η Τ.ΟΜ.Υ Φιλιππούπολης Λάρισας, σε συνεργασία με το Ε.Κ.Α.Β. Λάρισας, η δράση με θέμα «Η εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες σώζει ζωές», η οποία πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο του Gaea (πρώην Εμπορικό Κέντρο Gaea, Αγχιάλου 4, Λάρισα) στην Φιλιππούπολη.

Συγκεκριμένα, οι επαγγελματίες της δομής, κα Αμαλία Τρελλοπούλου (Παιδίατρος – Συντονίστρια της δομής), κα Μελανθία Χουστουλάκη (Νοσηλεύτρια), κα Αρετή Ντόκου (Νοσηλεύτρια)και κα Αικατερίνη Λιακοπούλου (Διοικητικός),  παρευρέθηκαν στο χώρο της δράσης, και μαζί με πλήθος κόσμου, ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν σε θέματα πρώτων βοηθειών. Συγκεκριμένα, οι διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. προέβησαν σε διάλεξη και επίδειξη στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ/ΑΕΑ) με ειδικά εκπαιδευτικά προπλάσματα και αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές (σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC),  στην τεχνική απόφραξης αεραγωγού από ξένο σώμα, στην τεχνική απελευθέρωσης αεραγωγού από απώλεια αισθήσεων (με ή χωρίς κρανιοεγκεφαλική κάκωση), σε ενήλικες και παιδιά, και στην τεχνική θέσης ανάνηψης, ενώ στη συνέχεια έγινε πρακτική εξάσκηση από τους παρευρισκομένους στα εν λόγω θέματα.

Το προσωπικό της 11ης ΤΟ.Μ.Υ Φιλιππούπολης Λάρισας ευχαριστεί θερμά τον Διευθυντή, κο Κωνσταντίνο Σταμνά, και το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β Λάρισας για την άψογη συνεργασία τους, τόσο για την διοργάνωση της εν λόγω δράσης, όσο και για την διεξαγωγή της.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες