ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εκλογή Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ: Τα… μεθεόρτια και οι πρώτες αντιδράσεις των Λαρισαίων (φωτό)

Με κόκκινο κρασί και άλλα αλκοολούχα ποτά ανά χείρας, δεκάδες Λαρισαίοι ΠΑΣΟΚοι γιόρτασαν χθες την αλλαγή σελίδας στο κόμμα με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που ανέδειξαν απόλυτο κυρίαρχο έναν νεαρό ευρωβουλευτή απέναντι σε ένα “βαρύ” όνομα και έναν πρώην πρωθυπουργό, το ραντεβού δόθηκε στο “Vesta” στην Τρίγωνη πλατεία.

Εκεί, εκτυλίχθηκαν στιγμές ευφορίας μετά από χρόνια είναι η αλήθεια, σε έναν πολιτικό χώρο που πέρασε από… σαράντα κύματα την τελευταία δεκαετία, αλλά μετά τη χθεσινή βραδιά δείχνει να “έχει σφυγμό”.

Ήδη στα social media υπήρξαν οι πρώτες – λίγες – αντιδράσεις στελεχών του χώρου από τη Λάρισα, για το αποτέλεσμα.

Ο γιατρός και πρώην βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας που στήριξε από την αρχή ανοιχτά την υποψηφιότητα Παπανδρέου, εστίασε στη «μεγάλη ευκαιρία» που έχει ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. «Συγχαρητήρια στο Νίκο Ανδρουλάκη. Έχει μπροστά του μια τεράστια ευθύνη και μια εξίσου μεγάλη ευκαιρία. Η αναγέννηση του κεντροαριστερού χώρου είναι απαραίτητη για τη χώρα. Υποχρέωση όλων μας να τον στηρίξουμε ανεπιφύλακτα. Από αύριο αρχίζει μια νέα εποχή» έγραψε.

Με μία φωτογραφία από τα… μεθεόρτια της νίκης του Νίκου Ανδρουλάκη, το μέλος της Κεντρικής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σάββας έγραψε: “Όταν οι παρέες γράφουν ιστορία #mazimprosta με Androulakis Nikos Πρόεδρο της Δημοκρατικής Παράταξης”.

Δείτε τη φωτογραφία:

Ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Ραούλης, έγραψε σε ανάρτησή του τα εξής: “Στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου, έγραψα πολλές φορές ότι μόνο αν ενώσουμε δυνάμεις, μόνο αν σταθούμε δίπλα στην κοινωνία, μόνο αν βρούμε το πραγματικό προοδευτικό πολιτικό μας στίγμα, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στο λαό και την πατρίδα. Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη πρέπει να είναι η αρχή μιας νέας προσπάθειας, από την οποία δεν περισσεύει κανείς. Οι 206.000 ψηφοφόροι σήμερα σηματοδότησαν την απαρχή ανατροπής του πολιτικού σκηνικού που διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια και απέδειξαν τις βαθιές ρίζες που έχει αυτός ο χώρος στην κοινωνία. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει μπροστά του πολλή δουλειά να κάνει… Το συντριπτικό ποσοστό εκλογής του είναι η προίκα του. Ο καθένας τώρα μπροστά στις ευθύνες του”.

Την πασίγνωστη λατινική φράση “alea jacta est” δηλαδή «Ο κύβος ερρίφθη», ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας κ. Θωμάς Δαούλας.

Στην ενότητα εστίασε στην πρώτη του ανάρτηση ο γραμματέας της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Λάρισας Βαγγέλης Γιαννούλας, γράφοντας «Όλα πήγαν εξαιρετικά!#ΕΝΟΤΗΤΑ #ΠΑΣΟΚ #ΚΙΝΑΛ #NikosAndroulakis_ΠΡΟΕΔΡΟΣ»

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες