ΛΑΡΙΣΑ

Σε εξέλιξη ημερίδα στη Λάρισα για το χρηματοδοτικό πλαίσιο της Νέας προγραμματικής Περιόδου και οι ευκαιρίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (φωτο)

Από το πρωί της Πέμπτης  βρίσκεται σε εξέλιξη σε αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, ημερίδα με θέμα τα “Χρηματοδοτικά Προγράμματα της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 και τις ευκαιρίες για τους ΟΤΑ α΄ βαθμού”. Η  Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και κάθε μία από τις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (Π.Ε.Δ.) της χώρας, προγραμματίζει και διοργανώνει για την περίοδο Νοεμβρίου –    Δεκεμβρίου 2021, ημερίδες με το εν λόγω θέμα.

Στόχος των Ημερίδων είναι η έγκαιρη ενημέρωση και προετοιμασία των Ο.Τ.Α., για την αποτελεσματική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πηγών και εργαλείων της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου.

Οι κύριες παρεμβάσεις στις ημερίδες αφορούν:

  • Το ΕΣΠΑ 2021-2027 και τις ευκαιρίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρει στην Τ.Α.
  • Τα Έργα και τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης που ενδιαφέρουν την Τ.Α.
  • Το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τις λοιπές δράσεις του Υπουργείου Εσωτερικών

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Στη Λάρισα παρουσία του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δημάρχου Κιλελέρ κ. Θ. Νασιακόπουλου, μίλησε στους παραβρισκόμενους μέσω σκάιπ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικαίων κ. Δ. Παπαστεργίου.

Παρόντες στην ημερίδα, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δήμου Ελασσόνας και πρώην δήμαρχος κ. Νίκος Ευαγγέλου.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες