ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση στο Γυμνάσιο-Λ.Τ. Αρμενίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 

Μια ενδιαφέρουσα και πολλαπλώς ωφέλιμη συζήτηση είχαν την Παρασκευή 3-12-2021 οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Αρμενίου. Στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένης στην Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Αναπηρία, επισκέφτηκε το σχολείο ο κ. Μπάμπης Βαρυτιμίδης, άτομο με αναπηρία, πρωταθλητής Ελλάδας στις ρίψεις, εκπαιδευτής τροχήλατης καρέκλας και εκπαιδευτής αυτόνομης διαβίωσης και καθημερινών δραστηριοτήτων στο σχολείο, προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές για την εμπειρία του αλλά και για την καθημερινότητα ατόμων με αναπηρία ως ισότιμων μελών του κοινωνικού συνόλου.

Με εξαιρετικό επικοινωνιακό χάρισμα ο κ. Βαρυτιμίδης, παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριες την προσωπική του εμπειρία στο θέμα της αναπηρίας και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ανάπηρος για να μπορέσει να κινηθεί στη σημερινή κοινωνία.

Τους μίλησε, όμως, και για το πώς διαχειρίστηκε το ατύχημά του, ώστε αυτό όχι μόνο να μη σταθεί εμπόδιο στο να φτιάξει τη ζωή του, αλλά κυρίως να αποτελέσει εφαλτήριο για να παλέψει και να διαμορφώσει τις συνθήκες εκείνες που τον κάνουν άνθρωπο ευτυχισμένο, άνθρωπο που ζει και απολαμβάνει τη ζωή του όσο και ένας αρτιμελής.

Μετά την παρουσίασή του ακολούθησε πλούσια συζήτηση, καθώς οι μαθητές και μαθήτριές υπέβαλαν στον καλεσμένο του σχολείου ερωτήσεις σχετικά με τη διαχείριση της κατάστασής του, το πώς αντιμετωπίζουν οι άλλοι έναν άνθρωπο με κινητικά προβλήματα, αλλά και το τι περιμένουν οι ανάπηροι τόσο από τους συμπολίτες τους όσο και από την Πολιτεία.

Ήταν μια συνάντηση-συζήτηση αληθινό μάθημα ζωής και αισιοδοξίας!

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις