ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η Καρδίτσα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ (video)

Κορυφώθηκαν σήμερα Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στην Καρδίτσα οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου της Αγίου Σεραφείμ.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης Όρθρο και Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία εκτός του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τιμόθεου συμμετείχε επίσης ο Σεβασμιότατος Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος και μίλησε για την ζωή, το έργο και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, αλλά και τα μηνύματα της θυσίας του που παραμένουν επίκαιρα μέχρι σήμερα.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ο βουλευτής κ.κ. Γ. Κωτσός ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αρ. Σπάνιας, Στ. Θεολόγης και Θεοδ. Θεοδωρόπουλος, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Νικ. Καραγιάννης, Κ. Νούσιος και Λ. Ρογγανάκη, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κ. Ζυγογιάννης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ρ. Νιάκα, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ κ. Λ. Τσιούκης και πλήθος πιστών που τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα, παραβρέθηκαν την σημαντική για την μέρα πόλη, στον Μητροπολιτικό Ναό.

Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας τελέστηκε αρτοκλασία για τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας καθώς ο Άγιος Σεραφείμ είναι ο προστάτης Άγιος του Συλλόγου και ο εμπορικός κόσμος πανηγυρίζει την συγκεκριμένη ημέρα. Στην τελετή παρέστη σύσσωμο το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας και πολλά μέλη του Συλλόγου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου με την Ακολουθία Εσπερινού μετά Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ (Μετόχιον Ιεράς Μονής Κορώνης) Καρδίτσας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου

Κλειστή σήμερα η αγορά της Καρδίτσας

Εν τω μεταξύ σήμερα 4 Δεκεμβρίου η αγορά της Καρδίτσας παρέμεινε κλειστή λόγω της εορτής του Πολιούχου Αγίου Σεραφείμ. Δεν άνοιξε κανένα εμπορικό κατάστημα, ούτε καν τα πολυκαταστήματα, αφού από το 2005, με προεδρικό διάταγμα, η 4η Δεκεμβρίου είναι καθολική αργία για την πόλη της Καρδίτσας.

karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις