ΛΑΡΙΣΑ

Black Friday: Η πολυπόθητη μέρα για τους καταναλωτές έφτασε – «Κινδυνεύουμε να μείνουμε από αποθέματα» λένε οι Λαρισαίοι ιδιοκτήτες μεγάλων αλυσίδων

Κορυφώνονται σήμερα οι επιθετικές εκπτωτικές προσφορές με το σύνολο σχεδόν του λιανεμπορίου σε Λάρισα και Ελλάδα να κινείται στο πλαίσιο του θεσμού της Black Friday, η οποία κατά πάγια πλέον τακτική αναμένεται να συνενωθεί χρονικά με τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, τη λεγόμενη Cyber Monday που αφορά τις προσφορές σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

Ο θεσμός του «Black Friday» έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα το 2016 και από το 2018 στη πήρε μια διαφορετική μορφή, καθώς οι μεγάλες εκπτώσεις δεν περιορίζονται σε μία μόνο μέρα την επονομαζόμενη «Μαύρη Παρασκευή» και επεκτείνονται σε εκπτωτικά διήμερα έως και πενθήμερα.

Στο χώρο των ηλεκτρονικών ειδών και της τεχνολογίας, που παραδοσιακά κρατά τα ηνία στις προσφορές για το Black Friday, καθώς η εν λόγω περίοδος αντιστοιχεί περίπου στο 10% του ετήσιου τζίρου τους, οι εκπτώσεις ξεκίνησαν και φέτος από την προηγούμενη Δευτέρα. Για μια ακόμη χρονιά το αγοραστικό ενδιαφέρον καταγράφεται ιδιαιτέρως αυξημένο και σήμερα αναμένεται η κορύφωσή του.

«Η φετινή εβδομάδα “Black Friday” είναι η πιο δυνατή από τα προηγούμενα χρόνια. Η επισκεψιμότητα αγγίζει όρια που δεν αντέχουμε να εξυπηρετήσουμε. Υπάρχει όμως τεράστιο πρόβλημα στην αγορά, όχι μόνο στο κατάστημά μας αλλά παντού, σε διαθεσιμότητα. Μετά τα προβλήματα του κορωνοϊού η διαθεσιμότητα είναι πολύ περιορισμένη. Εμείς, βεβαίως, έχουμε φροντίσει να έχουμε τεράστια αποθέματα για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες αυτές τις ημέρες, όπως και τις ημέρες των εορτών. Παρόλα αυτά, δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη κίνηση με αποτέλεσμα να φοβόμαστε ότι θα ξεμείνουμε γρήγορα από εμπορεύματα» δήλωσε στο onlarissa.gr το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης ο Βασίλης Καζάνας, ιδιοκτήτης της «ΒΚ Καζάνας». Κλείνοντας την τοποθέτησή του ξεκαθάρισε ότι οι τιμές είναι πραγματικές προσφορές και ότι αξίζει τον κόπο κάποιος να τις εκμεταλλευτεί.

Αυξημένη χαρακτήρισε την κίνηση στην εβδομάδα του Black Friday και ο Κωνσταντίνος Τζιντζιόβας, υπεύθυνος πωλήσεων στην αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών «Κοτσώβολος», αλλά όχι όπως αναμενόταν λόγω των υγειονομικών μέτρων. «Παρόλα αυτά, πάμε ίσως και καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές. Πάνω από όλα προσπαθούμε να διασφαλίσουμε την υγεία του προσωπικού και των πελατών μας, να αποφεύγουμε τους συγχρωτισμούς» ανέλυσε την κατάσταση στο onlarissa.gr ο κ. Τζιντζιόβας.

Μετά τις αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών και τεχνολογίας σε επισκεψιμότητα ακολουθούν τα καταστήματα παιχνιδιών, καθώς πολλοί γονείς και άλλοι συνδυάζουν τη Black Friday με τις χριστουγεννιάτικες αγορές. Σχετικά μίλησε στο onlarissa.gr η Γεωργία Μπέη από το κατάστημα «Επιλογές for kids» εξηγώντας ότι οι προσφορές τους, που ξεκίνησαν σήμερα και θα συνεχιστούν και αύριο, αφορούν σε όλα τα προϊόντα τους και ισοδυναμούν με το ΦΠΑ το οποίο αφαιρείται και χαρίζεται ως δώρο στους καταναλωτές. «Κάνουμε ουσιαστικά αποφορολόγηση σε όλα μας τα παιχνίδια. Τη Δευτέρα, προσφορές θα συνεχιστούν στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, καθώς συμμετέχουμε και στο Cyber Monday» είπε χαρακτηριστικά.

Όσοι δεν έχουν ακόμη εκμεταλλευτεί τις προσφορές του Black Friday μπορούν να σπεύσουν για να ψωνίσουν έξυπνα.

Ε.Μ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες