ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Ο Μ. Βορίδης στην παρουσίαση του βιβλίου της Π. Δραμαλιώτη για το επιτελικό κράτος: «Κάνει μια σπουδαία εργασία, αναβάθμισε ως πρόεδρος το ΕΚΔΔΑ (φωτο – βίντεο)

Ένα ξεχωριστό βιβλίο που τιτλοφορείται «Το επιτελικό κράτος, ρυθμιστική συνοχή και συντονισμός στο κέντρο διακυβέρνησης» παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Λάρισα και ειδικότερα στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου. Συγγραφέας του είναι η Λαρισαία Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, δρος Παρασκευή Αντ. Δραμαλιώτη.

Η παρουσίαση του βιβλίου την εκδήλωση της οποίας διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Εκδόσεις Παπαζήση, έγινε παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδης που ήρθε στην Λάρισα γι’ αυτόν τον σκοπό, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του Δημήτριου Κατσαρού Δικηγόρου και πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας. Και οι τρεις μίλησαν για το εν λόγω βιβλίο.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ.  Απόστολος Ράιδος.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το βιβλίο και την συγγραφέα: «Η κα Δραμαλιώτη κάνει μια σπουδαία εργασία. Έχει αναβαθμίσει ως πρόεδρος πάρα πολύ το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό. Είναι επίσης μια ευκαιρία παρουσιάζοντας αυτό το πολύ σημαντικό βιβλίο να μιλήσουμε για το επιτελικό κράτος, για την αξία του και μια μεγάλη μεταρρύθμιση η οποία έχει σημασία να γίνει ευρύτερα αντιληπτή καθώς φαίνεται ότι είναι μεν ένα εσωτερικό διοικητικό θέμα, αλλά είναι κάτι που έχει μεγάλη αξία για τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος, που παράγει πολιτική, που διαμορφώνονται στρατηγικές και αυτό τελικά έχει μεγάλη αξία για τους πολίτες».

Ο κ. Κ. Αγοραστός για το βιβλίο σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είναι ένα ξεχωριστό βιβλίο, διότι το επιτελικό κράτος το οποίο αυτή η κυβέρνηση κάνει πράξη σιγά σιγά, έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα και με την ψηφιοποίηση και με την ψηφιακή μεταρρύθμιση. Ευχαριστώ την συγγραφέα, άλλα και τον Μάκη Βορίδη, διότι πέρα από το επιτελικό κράτος υπάρχουν δράσεις οι οποίες όπως το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»,  έδωσαν οξυγόνο προοπτικής, δημιουργίας και ύπαρξης και στους δήμους κυρίως αλλά και στις περιφέρειες».

Η συγγραφέας του βιβλίου κα Π. Δραμαλιώτη, σημείωσε: «Είμαι χαρούμενη που παρουσιάζω στην γενέτειρά μου το βιβλίο μου. Ευχαριστώ τον κ. Αγοραστό και τον κ. Βορίδη. Το βιβλίο αυτό είναι ένα πόνημα μακρόχρονης έρευνας. Θέλησα να κάνω μια ιστορική αναδρομή στο κέντρο διακυβέρνησης στην Ελλάδα. Ποιες υπηρεσίες στηρίζουν διαχρονικά τον πρωθυπουργό, πως μπορεί να βελτιωθεί ο συντονισμός και αυτό μπορεί να γίνει με ένα ισχυρό επιτελικό κράτος που επικοινωνεί, μιλάει και διαχέει την πληροφορία σε όλα τα στρώματα της διοίκησης».

Δείτε σε βίντεο αναλυτικά τις δηλώσεις:

Μ. Βορίδης για την πανδημία: «Η μόνη λύση ο εμβολιασμός»

Για την πανδημία ο κ. Μ. Βορίδης σημείωσε ότι η μόνη λύση είναι το εμβόλιο και πως αυτό το δείχνουν οι θάνατοι, αλλά και ότι δηλαδή το 95% των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες