ΛΑΡΙΣΑ

Υπόγειους αγωγούς 2,5 χλμ. για άρδευση 1.000 στρεμμάτων στο Στόμιο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Νέο υπόγειο δίκτυο συνολικού μήκους 2,5 χλμ. για την άρδευση χιλίων στρεμμάτων στο Στόμιο Αγιάς κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο προϋπολογισμού 615.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

«Μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Ύδωρ.Thess που έχει εκπονήσει και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με  στόχο την εξασφάλιση νερού για ύδρευση και άρδευση κατασκευάζουμε νέο υπόγειο δίκτυο στο Στόμιο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και την Ειδική Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2014 -2020 στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην πράξη, στηρίζουμε την αγροτική παραγωγή,  στηρίζουμε τους ανθρώπους που είναι δύναμη ζωής και δημιουργίας στην ύπαιθρο. Τα έργα μας κινούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνουν πνοή στην τοπική οικονομία, μας πηγαίνουν όλους «μαζί» μπροστά» δηλώνει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Το έργο «Κατασκευή και λειτουργία αντλιοστασίου και δικτύου αγωγών μεταφοράς νερού για αρδευτική χρήση στη Θέση Κούτσουρο – Κομμένο στην Τ.Κ. Στομίου Δήμου Αγιάς», αφορά στην κατασκευή  υποδομών που σχετίζονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό  και  την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοπονίας. Το έργο χωροθετείται ολόκληρο στην Τοπική Κοινότητας  Στομίου της Δ.Ε. Ευρυμενών του Δήμου  Αγιάς και περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία:

-αντλιοστασίου για την απόληψη επιφανειακών νερών από την παλαιά κοίτη του Πηνειού Ποταμού και

-δικτύου υπόγειων αγωγών μεταφοράς νερού από HPDE συνολικού μήκους 2.450m για την άρδευση 1.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης στο αγρόκτημα της τοπικής κοινότητας Στομίου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις