ΛΑΡΙΣΑ

Τσάτσαρος: Θέλουμε το Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας εξωστρεφή και  πρωταγωνιστή στα κέντρα των εξελίξεων

«Ο ρόλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, ενός εκ των μεγαλυτέρων στη χώρα, οφείλει να είναι πολυδιάστατος, μακριά και πέρα από στενά όρια, αλλά και από κάθε τι αδρανές που συρρικνώνει το θεσμικό εκτόπισμά του» σημειώνει σε δήλωσή του, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΔΣΛ κ. Τρύφων Τσάτσαρος.

«Υπό αυτό το πρίσμα, προσθέτει ο κ. Τσάτσαρος, θεωρούμε πως η επόμενη ημέρα των εκλογών, πρέπει να βρει τον Δικηγορικό Σύλλογο της Λάρισας ισχυρό, ικανό να εκπέμπει σαφή μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις και εξόχως εξωστρεφή, τόσο προς την τοπική κοινωνία, όσο και σε κεντρικό επίπεδο, μέσα από τα κορυφαία συλλογικά όργανα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο προγραμματισμός μας εστιάζει σε τέσσερις κομβικούς άξονες που είναι οι εξής:

  • Ευπρόσωπη εκπροσώπηση του ΔΣΛ στα κεντρικά όργανα (Συντονιστική και Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων) και αναβάθμιση του ρόλου του ΔΣΛ σε σύλλογο-πρωταγωνιστή.
  • Συμβολή στην αναβάθμιση της διαπραγματευτικής δυναμικής του δικηγορικού σώματος στη σχέση του με την εκάστοτε κυβέρνηση και την προώθηση στοχευμένων αιτημάτων, με σκοπό τη στήριξη των νέων κυρίως δικηγόρων.
  • Ανάδειξη και αποτελεσματική διαχείριση ζητημάτων μείζονος σημασίας (π.χ. καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης, καθυστέρηση στην εξόφληση οφειλών της πολιτείας προς Δικηγόρους, δυσλειτουργίες της ασφαλιστικής κάλυψης των Δικηγόρων, φορολογικά ζητήματα, επίσπευση και ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δικαστηρίων κ.α.)
  • Επιδίωξη ενός νέου μοντέλου συνδικαλισμού που θα εστιάζει στην ουσία, την αποτελεσματικότητα και όχι σε δευτερευούσης σημασίας ζητήματα που υπερβαίνουν τη συλλογική προσπάθεια.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας οφείλει και μπορεί να γίνει ο πολύτιμος και καθοριστικός εκείνος κρίκος, μίας ισχυρής αλυσίδας πανελλαδικά, που θα διεκδικήσει με επιχειρήματα, με σθένος και με αποτελεσματικότητα, όλα εκείνα που σήμερα απορρυθμίζουν τον κλάδο και τον κρατούν μακριά από τροχιά ανάπτυξης. Το οφείλουμε στους συναδέλφους μας, το οφείλουμε όμως και στην ίδια την κοινωνία» καταλήγει.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες