ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Το χωριό έκπληξη που προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες (φωτο)

Για όσους επισκέπτονται για πρώτη φορά τον Κίσσαβο, το Μεταξοχώρι αποτελεί μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Όσοι, όμως, έχουν βρεθεί εδώ έστω και μία φορά το συγκεκριμένο χωριό αποτελεί σημείο αναφοράς για την ηρεμία και τη γαλήνη που προσφέρει στους επισκέπτες του απλόχερα.

Και ενώ οι περισσότεροι όταν φέρνουν στο νου προορισμούς ορεινών εξορμήσεων σκέφτονται περισσότερο χωριά στην ορεινή Αρκαδία, το Πήλιο ή τα Ζαγοροχώρια, στις πλαγιές του Κισσάβου, στο νομό Λαρίσης, ανακαλύπτει κανείς άγνωστα στο ευρύ κοινό διαμαντάκια που κερδίζουν και με το παραπάνω τις εντυπώσεις. Ανάμεσα σε αυτά και το Μεταξοχώρι, το χωριό έκπληξη στις πλαγιές του ορεινού όγκου της περιοχής.

Μεταξοχώρι: Το χωριό που έχει συνδέσει το όνομά του με το μετάξι

Σε απόσταση μόλις μισής ώρας από τη Λάρισα, λοιπόν, ανακαλύπτει κανείς αυτό το χωριό- έκπληξη, που μόνο αξέχαστες εμπειρίες προσφέρει στους επισκέπτες του. Διατηρώντας χαμηλούς τόνους, προσφέρει αυθεντικές στιγμές στους επισκέπτες του, δίνοντας τους την εντύπωση ότι εδώ ο χρόνος έχει σταματήσει.

Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων, ενώ αποτελεί αγαπημένη επιλογή των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής, τόσο για την ηρεμία που το χαρακτηρίζει, όσο και για το μαγικό τοπίο ολόγυρά του.

Το Μεταξοχώρι έχει συνδέσει το όνομά του άρρηκτα με την παραγωγή μεταξιού, από την οποία προέρχεται και η σημερινή ονομασία του οικισμού -η παλαιότερη ήταν Ρέτσιανη ή Μελίσσι. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που το αποκαλούν και «χωριό των καλλιτεχνών» καθώς εδώ διατηρούν την εξοχική τους κατοικία διάφοροι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου.

Μεταξοχώρι: Ένας προορισμός- έκπληξη στον Κίσσαβο

Στα όσα σίγουρα διακρίνουν οι επισκέπτες του χωριού είναι τα υπέροχα διατηρητέα αρχοντόσπιτα που μαρτυρούν τα μεγαλεία που έζησε το χωριό κατά την εποχή της ακμής του χάρη στην εκτροφή μεταξοσκώληκα. Το παζλ των εμπειριών εδώ διανθίζεται με βόλτες στα λιθόστρωτα σοκάκια, εικόνες χαλάρωσης στην πλατεία με τον χαρακτηριστικό πλάτανο, ανανεωτικές πεζοπορίες και βόλτες στη φύση, πολλά τρεχούμενα νερά αλλά και τη γνωριμία με τις τοπικές γεύσεις.

Σε κοντινή απόσταση από το Μεταξοχώρι, συναντάται ακόμη ένας δημοφιλής προορισμός της περιοχής, η Αγιά, ένα χωριό που διακρίνεται για τα ιδιαίτερα βυζαντινά και θρησκευτικά της μνημεία.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες