ΛΑΡΙΣΑ

Γαμβρούλας: Το Πολυτεχνείο υπήρξε μια ένδοξη σελίδα στην ιστορία των αγώνων για τη Δημοκρατία

Σε μήνυμά του για την σημερινή επέτειο των 48 χρόνων από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ορμή Ανανέωσης, κ. Νίκος Γαμβρούλας, αναφέρει τα εξής:

Πριν από 48 χρόνια, την 17η Νοεμβρίου 1973, γράφτηκε μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας των αγώνων για τη Δημοκρατία, στη χώρα που τη γέννησε.

Μέσα στο Πολυτεχνείο και γύρω από αυτό, οι Έλληνες Δημοκράτες με μπροστάρηδες τους νέους, ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών. Με κεντρικό σύνθημα «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία», έστειλαν το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός δεν ανεχόταν πια την καταπάτηση των Δημοκρατικών του Δικαιωμάτων.  Η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει το ύψιστο σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα.

Η θυσία των ηρώων και το μήνυμα της εξέγερσης παραμένουν ζωντανά και μας οδηγούν ως φάρος στον καθημερινό αγώνα που απαιτείται για την προάσπιση της Δημοκρατίας. Έναν αγώνα που είναι διαρκής.

Ως Νέα Γενιά οφείλουμε να δικαιώσουμε τη θυσία των Ηρώων του Πολυτεχνείου, αγωνιζόμενοι καθημερινά για όλα όσα και σήμερα απειλούνται: Τη Δημοκρατία και το δικαίωμα μας στην εργασία, στη μόρφωση, στην υγεία, στην ίδια τη ζωή.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες