ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

BEAUJOLAIS 2021: Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το Φρούριο ανοίγουν την Πέμπτη το κρασί της νέας σοδειάς στο πρώτο χριστουγεννιάτικο πάρτι της πόλης

Η μεγάλη γιορτή του κρασιού επιστρέφει στην χριστουγεννιάτικη αυλή του Φρουρίου!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το Φρούριο εγκαινιάζουν τη χριστουγεννιάτικη περίοδο με ένα ποτήρι Beaujolais Nouveau σε μια open air γιορτή.

Το Beaujolais Nouveau 2021 προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της φετινής χρονιάς, μεταφέρεται στη στολισμένη αυλή του Φρουρίου και παρουσιάζεται σε ένα εορταστικό happening που θα ξεκινήσει με το άναμμα του εντυπωσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου. Η ομάδα του Φρουρίου δε, ειδικά για τη βραδιά,  φτιάχνει με το Beaujolais του Albert Bichot,  το πιο γευστικό gluhwein, ένα ζεστό κοκτέιλ κρασιού με μπαχαρικά, που συμπληρώνει άψογα το Χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Ο Τάσος Γέμτος και ο Ανδρέας Γιουρμετάκης θα αναλάβουν τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς και θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο του γαλλικού τραγουδιού και όχι μόνο.

Το κρασί που θα γευτούμε την Πέμπτη στην αυλή του Φρουρίου προέρχεται από τα βουνά του Beaujolais και συγκεκριμένα από την περιοχή Macon στα βόρεια και νότια της Lyon. Σύμφωνα με μια παλιά συνήθεια στα bistrot της Λυών, αμέσως μετά την εορτή των Αγίων Πάντων, σερβίριζαν το Beaujolais της νέας σοδειάς. Όταν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έφερε στην Λυών μεγάλο αριθμό καλλιτεχνών και πνευματικών ανθρώπων που θέλησαν να ξεφύγουν από την γερμανική κατοχή του Παρισιού, αυτοί γνώρισαν, αγάπησαν και μετέφεραν με την επιστροφή τους στο Παρίσι την συνήθεια του να πίνουν φρέσκο Beaujolais. Η αρχή είχε γίνει και δεν άργησε να φθάσει η ώρα που όλος ο κόσμος μίλαγε για το Beaujolais Nouveau και μάλιστα η ημέρα που το κρασί έφθανε στα bistrot, στις κάβες, στα εστιατόρια απέκτησε τέτοια δύναμη που ως παγκόσμιο γεγονός απογειώνει την αγωνία των οινόφιλων  να δοκιμάσουν το πρώτο ποτήρι του Beaujolais Nouveau.

Το 1954 ήταν η πρώτη φορά που το σύνθημα “Le Beaujolais Nouveau est arrive” έγινε η σημαία των παραγωγών της περιοχής και η φήμη του ξεπέρασε τα στενά όρια του Beaujolais. Και ενώ έχει περάσει μισός αιώνας από τότε κάθε χρονιά η παρουσίαση της νέας σοδειάς κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των θαυμαστών του.

Στη Λάρισα δε, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας έχει εδώ και χρόνια καθιερώσει το θεσμό και έχει μυήσει τους Λαρισαίους στην απόλαυση του Beaujolais Nouveau σε μια μεγάλη γιορτή.

“Le Beaujolais Nouveau est arrive” λοιπόν στην χριστουγεννιάτικη αυλή του Φρουρίου…

(Είσοδος στον εσωτερικό χώρο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης / Είσοδος στον εξωτερικό χώρο με πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης/rapid 48h/PCR 72h)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες