ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Επτά διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Λάρισας – Γολγοθάς οι εφημερίες (βίντεο)

Ξεπέρασε τα όριά του το Δημόσιο σύστημα υγείας στη Λάρισα λόγω της δραματικής αύξησης των νοσηλευόμενων ατόμων που νοσούν από κορονοιό.

Κάθε εφημερία κι ένας γολγοθάς για γιατρούς και νοσηλευτές όχι μόνο για την εξυπηρέτηση όσων προσέρχονται στα δύο νοσοκομεία της πόλης – υπολογίζεται πως ξεπερνούν τους 100 όσοι εξετάζονται ανά εφημερία- αλλά και για την εξεύρεση κρεβατιών τόσο σε κλινικές Covid όσο και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η κατάσταση μοιάζει εφιαλτική. Αυτή την ώρα 7 συνάνθρωποί μας βρίσκονται διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες καθώς σε όλα τα κρεβάτια στις ΜΕΘ των νοσοκομείων νοσηλεύονται ήδη βαριά νοσούντες. 5 από αυτούς έχουν διασωληνωθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και άλλοι 2 στο Γενικό Νοσοκομείο. Επίσης στις δύο Παθολογικές κλινικές του ΓΝ Λάρισας προστέθηκαν ράντζα για την αντιμετώπιση των περιστατικών που φτάνουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Με δεδομένο πως πάνω από 250 κλίνες σε ιδιωτικές δομές της περιοχής έχουν παραχωρηθεί για τη νοσηλεία περιστατικών covid και non covid, με την πληρότητα να αγγίζει το 100% και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το μόνο παρήγορο στοιχείο είναι η αύξηση των πολιτών που έκλεισαν ραντεβού για να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου. Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην Π.Ε. Λάρισας αγγίζει το 53%.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες