ΛΑΡΙΣΑ

Καραλαριώτου: Συνεργασία όλων των φορέων για την ενημέρωση των πολιτών – Μονόδρομος ο εμβολιασμός 

«Η πόλη μας βρίσκεται στη δίνη του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μας αυξάνονται καθημερινά. Το υγειονομικό προσωπικό βρίσκεται στα όρια κατάρρευσης. Είναι ώρα ομοψυχίας και εγρήγορσης, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Δεν φτάνει μόνο να περιγράφουμε την κατάσταση. Πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει πρωτοβουλίες. Απαιτείται μια συγχρονισμένη προσπάθεια επικοινωνίας για την προώθηση του εμβολιαστικού προγράμματος στην περιοχή μας. Να νικήσουμε τον φόβο, να προστατέψουμε την κοινωνία και την οικονομία μας».

Τα παραπάνω τόνισε στην εισήγηση της στο δημοτικό συμβούλιο η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου, η οποία ζήτησε συνεργασία και συστράτευση όλων υπέρ των εμβολιασμών.

« Οι Δήμοι  πρέπει   σε συνεργασία με την ιατρική κοινότητα να απευθυνθούν στους εργαζόμενους, σε καθέναν προσωπικά , να τους εξηγήσουν, να απαντήσουν στις φοβίες τους και στα επιχειρήματά τους.   Μικρά κλιμάκια με γιατρούς και στελέχη του Δήμου να ενημερώσουν τους συμπολίτες μας  . Το εμβόλιο είναι μονόδρομος .  Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά  είναι το μόνο  όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να  νικήσουμε τον αόρατο εχθρό. Καίρια και  αναγκαία επίσης η καθολική τήρηση των μέτρων προστασίας», συμπλήρωσε η κα Καραλαριώτου, η οποία κατέληξε λέγοντας:

«Είναι αντιληπτό, επίσης, ότι τα μονοθεματικά νοσοκομεία περισσότερα προβλήματα προκαλούν παρά λύνουν. Η περιοχή που εξυπηρετούν είναι μεγάλη και τα περιστατικά εκτός κορωνοϊού πολλά και σοβαρά. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχών τους και τα νοσοκομεία μας είναι σε συναγερμό. Πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις