ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου φέρνει δικά της ιατρικά εργαλεία από το σπίτι της – Λαρισαία μητέρα με ασθενή την κόρη της ζητά εξηγήσεις από την διοίκηση…

Επιστολή – αναφορά Λαρισαίας στην διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για την λειτουργία της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ. Η Λαρισαία μητέρα με την κορούλα της η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό οφθαλμολογικό πρόβλημα, εστιάζει σε μια σοβαρή έλλειψη της εν λόγω κλινικής του νοσοκομείου και ειδικότερα δυο συγκεκριμένων εργαλείων, του τονόμετρου icare (για την οφθαλμικη πίεση) καθώς και της φορητής σχισμοειδούς λυχνίας (portableslitlamp). Μάλιστα αναφέρει πως η εξαιρετική ιατρός που παρακολουθεί το παιδί χρόνια τώρα, φέρνει στο νοσοκομείο τον εξοπλισμό από το σπίτι της.

Η επιστολή-αναφορά της Λαρισαίας μητέρας:

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Με το παρόν σας ενημερώνω ότι στις 7/9/2021 μετέβην στα εξωτερικά ιατρεία της οφθαλμολογικής προκειμένου να εξεταστεί η κόρη μου στο πλαίσιο τριμηνιαίου τακτικού ελέγχου λόγω σπάνιας πάθησης στα μάτια.

Αφ’ ής στιγμής έγινε η διάγνωση της πάθησης σε ηλικία 3μηνών, μέχρι και σήμερα που είναι 7χρονών,το παιδί παρακολουθείται από την εξαιρετική ιατρό μας Έλενα Παπαγεωργίου, για την οποία μόνο λόγια ευγνωμοσύνης και εκτίμησης έχουμε να εκφράσουμε τόσο για την επιστημονική της κατάρτιση όσο και για τον υποστηρικτικό και βαθιά ανθρώπινο τρόπο που προσεγγίζει το παιδί.

΄Όμως κύριε Διοικητά δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη πανεπιστημιακή κλινική να στηρίζεται και να λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο της γιατρού και να στερείται βασικών εργαλείων όπως το τονόμετρο icare (για την οφθαλμικη πίεση) καθώς και η φορητη σχισμοειδης λυχνία (portableslitlamp),τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κλινικής εξέτασης. Όσες φορές μετέβην στα προγραμματισμένα ραντεβού γινόταν οι απαραίτητες μετρήσεις, πλην της τελευταίας στις 7/9,γιατί η γιατρός μας είχε προς επιδιόρθωση τα δικά της προσωπικά αγορασμένα τονόμετρο και σχισμοειδή λυχνία ,τα οποία φέρνει καθημερινά από το σπίτι της προκειμένου να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της. Με έκπληξη λοιπόν διαπίστωσα πως για επτά συναπτά έτη οι μετρήσεις γίνονταν με δικό της εξοπλισμό χωρίς να το αντιληφθώ. Συνεπώς κύριε διοικητά η συγκεκριμένη εξέταση γίνεται επειδή η εν λόγω γιατρός επιτελεί πέρα από κάθε κόστος προσωπικό και οικονομικότα καθήκοντάτης.

Όμως διερωτώμαι κύριε Διοικητά, γνωρίζει ή όχι η διοίκηση την απουσία των πιο απαραίτητων εργαλείων στην οφθαλμολογική εξέτασηκυρίως των παιδιών;΄

Κι αν ναι ,ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου να εξυπηρετούνται όλα τα περιστατικά καθημερινά;

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες διότι πρόκειται για ζήτημα που αφορά χιλιάδες παιδιά και είναι θλιβερό να στερούνται ιατροί των απαραίτητων εργαλείων προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες