ΛΑΡΙΣΑ

Χατζηχριστοδούλου: Η Λάρισα έχει την πιο υψηλή επίπτωση στη χώρα από την πανδημία – Τουλάχιστον για άλλες τρεις εβδομάδες η πίεση στα νοσοκομεία

Με τα πλέον μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία στη Λάρισα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, εξηγώντας πως η Λάρισα έχει την πιο υψηλή επίπτωση σε όλη την Ελλάδα στην πανδημία.

Στο πλαίσιο συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας που βρίσκεται σε εξέλιξη με αντικείμενο την πανδημία, ο κ. Χατζηχριστοδούλου είπε επίσης πως το σύστημα υγείας θα δοκιμαστεί για δύο με τρεις εβδομάδες τουλάχιστον, εφόσον αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας.

Είπε μεταξύ άλλων: «Η Λάρισα έχει την πιο υψηλή επίπτωση σε όλη την Ελλάδα στην πανδημία. Αντίστοιχα υψηλές είναι οι νοσηλείες και θανάτους. Το μόνο θετικό είναι μία σταθεροποίηση σε υψηλά επίπεδα, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό όμως δεν είναι να μας χαροποιεί γιατί σημαίνει πως έχουμε ακόμη αρκετή μετάδοση στον πληθυσμό. Το σύστημα υγείας θα χρειαστεί δύο με τρεις βδομάδες όμως να βελτιωθεί. Άρα η πίεση θα συνεχιστεί τις επόμενες τρεις βδομάδες τουλάχιστον με την προϋπόθεση ότι βρισκόμαστε στην κορυφή της πίεσης. Για όλη την Ελλάδα η εικόνα που έχουμε είναι πως η τάση είναι αυξητική.

Οι αιτίες είναι μη τήρηση των μέτρων, συναθροίσεις και χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και κυρίως στις ομάδες που μας δίνουν νοσηλείες, δηλαδή τα άτομα άνω των 60 ετών.»

Ζήτησε να σχεδιαστεί με όλους τους φορείς μία καμπάνια γι’ αυτή την ηλικιακή ομάδα, ενώ τέλος για τα παιδιά υποστήριξε πως η εικόνα δεν είναι κακή.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις