ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πλεύρης με Αγοραστό για πανδημία: Δε θα αφήσουμε κανέναν αβοήθητο (φωτό)

Κοινό μήνυμα πως η πολιτεία και η αυτοδιοίκηση θα κάνουν όσα χρειαστούν για να μη μείνει κανείς πολίτης αβοήθητος στη δίνη της πανδημίας, έστειλαν αργά το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης κατά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Αμέσως μετά τη συνάντηση τους ο κ. Πλεύρης τόνισε πως «αναφερθήκαμε στις δυνατότητες που έχει το ΕΣΥ και τις κινήσεις που έχουμε κάνει για την ενίσχυσή του αλλά παράλληλα να ενισχυθεί από τις ιδιωτικές κλινικές. Σίγουρα θα υπάρξει περαιτέρω πίεση στο ΕΣΥ, το περιμένουμε. Καλούμε τον κόσμο, είναι πάρα πολύ κρίσιμο να εμβολιαστεί. Είναι η άμυνα απέναντι στον κορωνοϊό. Ως πολιτεία θα πάρουμε όσα μέτρα χρειάζονται προκειμένου να προστατευτεί ο κόσμος και θα γίνουν οι κινήσεις που χρειάζονται ώστε τα δύο νοσοκομεία να είναι στελεχωμένα και να έχουν τη συνδρομή από τις ιδιωτικές κλινικές και τους ιδιώτες γιατρούς.

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός είπε πως «η Λάρισα και η Θεσσαλία δέχεται μία μεγάλη πίεση. Έχουμε αναλύσει στο υπουργό την κατάσταση και έχουμε πει τα σχέδιά μας. Ο υπουργός έχει σχέδιο για την περιοχή, δίνει κίνητρα στους γιατρούς, δημιουργεί συνθήκες ενίσχυσης των νοσοκομείων και κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να πάρουμε όσα κρεβάτια χρειάζονται από τον ιδιωτικό τομέα. Στόχος μας είναι η ανθρώπινη ζωή. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν αβοήθητο».

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες