ΛΑΡΙΣΑ

Με τον Γ. Μανώλη το «Δίκτυο Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Βιώσιμης Ανάπτυξης  Δέλτα Πηνειού-Τεμπών»

Τον Δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη, επισκέφτηκαν στον δημαρχείο στο Μακρυχώρι μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του «Δικτύου Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Βιώσιμης Ανάπτυξης  Δέλτα Πηνειού-Τεμπών», σήμερα Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2021.

Στο καλωσόρισμά του ο δήμαρχος επεσήμανε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής τόσο για γενικά θέματα και προβλήματα όσο και ειδικότερα θέματα του κάθε φορέα. Τόνισε δε, ότι η επισήμανση των θεμάτων είναι χρήσιμη για το καλό των δημοτών και του δήμου γενικότερα και θα είναι πάντα ανοιχτός σε τέτοιου είδους συναντήσεις.

Στη συνέχεια ο συντονιστής του Δικτύου, Γιώργος Εμμανουήλ, ανέλυσε στο δήμαρχο μια σειρά θεμάτων που απαιτούν την συνεργασία όλων με σκοπό τη δρομολόγηση λύσεων.

Ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ του δημάρχου και των μελών της Σ.Ε., ενώ στη σύσκεψη πήρε μέρος και ο αντιδήμαρχος Γόννων, Βασίλης Σίμος.

Τα  θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής :

1) Ανάπλαση της Αγίας Παρασκευής και Κοιλάδας Τεμπών και σιδηροδρομική τοπική σύνδεση για τουριστικούς σκοπούς.

2) Προγραμματισμός του Δήμου για αναστηλώσεις, καθαρισμοί και ανάδειξη αρχαιοτήτων, βυζαντινών μνημείων, παραδοσιακών κτιρίων και προβολής των Λαογραφικών Μουσείων, κληροδοτημάτων.

3) Προώθηση προς υλοποίηση του έργου Ανασύστασης της Λίμνης Καλλιπεύκης.

4) Ορθολογική, περιβαλλοντική και παραγωγική διαχείριση των νερών του Πηνειού (συλλογικά δίκτυα άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα, προστασίας από ρύπανσή του κλπ).

5) Προώθηση Πολεοδομικών χωρικών σχεδίων παραλιακών και ορεινών οικισμών.

6) Προώθηση προς ΠΟΠ κατοχύρωση Ακτινιδίου Δέλτα Πηνειού, Κάστανου Κισσάβου, Ελιάς Γόννων – Συκουρίου, Πατάτας Καλλιπεύκης και Σπηλιάς, και Προβολή ΠΟΠ κρασιών Ραψάνης.

7) Προώθηση μελέτης αξιολόγησης, αποκατάστασης και προσβασιμότητας όλων των Γεφυριών του Δήμου (Πετρογέφυρο Δέλτα Πηνειού, Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης κλπ) και διαμόρφωσης περιπατητικών διαδρομών.

8) Υλοποίηση των δημοτικών αποφάσεων για καθαρούς οικισμούς και χώρους αναψυχής του Δήμου.

9) Προώθηση της προσβασιμότητας στις οδικές συνδέσεις των παραλιακών και ορεινών οικισμών (Καστρί- Νέοι Πόροι, Κρανιάς – Καλλιπεύκης κλπ).

10) Προώθηση της ολοκλήρωσης του κόμβου Πυργετού (έξοδος από Θεσσαλονίκη κλπ).

11) Καθορισμός διαδικασιών για χρηματοδότηση των δράσεων των πολιτιστικών συλλόγων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες