ΛΑΡΙΣΑ

Δήμος Ελασσόνας: Αυστηρή προειδοποίηση για τα ανεπιτήρητα ζώα στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε σήμερα με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας προς τους ιδιοκτήτες παραγωγικών και μη παραγωγικών ζώων στην περιοχή του Μεγ. Ελευθεροχωρίου που τα έχουν αφήσει ανεπιτήρητα σε δημοτικές και ιδιωτικές εκτάσεις, ακόμη και σε κοινόχρηστους χώρους εντός του οικισμού, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες και σοβαρά προβλήματα καθαριότητας και υγιεινής στον οικισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες των ανεπιτήρητων ζώων είναι κάτοικοι της κοινότητας αλλά και της γειτονικής κοινότητας Γριζάνου.

Με την ανακοίνωση καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ανεπιτήρητων ζώων να τα περιορίσουν στις εγκαταστάσεις τους ή σε ιδιόκτητες εκτάσεις, διαφορετικά ο Δήμος Ελασσόνας θα κινήσει τη διαδικασία της περισυλλογής των ζώων και την μετέπειτα εκποίηση τους. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καλούνται οι ιδιοκτήτες κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων παραγωγικών ζώων (βοοειδών και αιγο-προβατοειδών) και οι ιδιοκτήτες μη παραγωγικών ζώων (ιπποειδών) να περισυλλέξουν εντός πέντε (5) ημερών τα ζώα που έχουν αφήσει ανεπιτήρητα.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί ανεπιτήρητο παραγωγικό ζώο (παραγωγικό ζώο βοοειδές ή προβατοειδές ή αιγοειδές που βρίσκεται εκτός της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης του ιδιοκτήτη του, συμπεριλαμβανομένου του βοσκότοπου αυτής, άνευ επιτήρησης και το οποίο φέρει ή δεν φέρει σήμανση) ή ανεπιτήρητο μη παραγωγικό ζώο, ο Δήμος Ελασσόνας θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για την περισυλλογή και την εκποίησή του, καθώς και της επιβολής προστίμων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις