ΛΑΡΙΣΑ

Δήμος Ελασσόνας: Καμία έκταση από βοσκοτόπια για φωτοβολταϊκά

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας για έκταση στην Κοινότητα Βλαχογιαννίου

Την κάθετη αντίθεσή του στην εκμίσθωση έκτασης 5.000 στρεμμάτων στην Κοινότητα Βλαχογιαννίου εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας σε συνεδρίασή του την περασμένη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, υιοθετώνας ομόφωνα το ψήφισμα της τοπικής κοινότητας Βλαχογιαννίου με αφορμή την αίτηση που έχει καταθέσει μεγάλη επενδυτική εταιρεία για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του προέδρου της κοινότητας Βλαχογιαννίου κ. Ανδ. Παπακυπριανού στον δήμαρχο κ. Ν. Γάτσα, στην οποία τον ενημέρωνε για την πληροφόρηση που έχουν οι τοπικές αρχές για το επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή, η οποία προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην αξιοποίηση του βοσκότοπου από δεκάδες κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, που προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

Ο κ. Γάτσας διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της κοινότητας ότι η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι γνωστή από την πρώτη στιγμή και αντιτίθεται στην εγκατάσταση μεγάλων φωτοβολταϊκών, επειδή δεσμεύεται ωφέλιμος χώρος για τον πρωτογενή τομέα που αποτελεί την παραγωγική βάση του δήμου.

Ο κ. Παπακυπριανός ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων και των τοπικών φορέων και ζήτησε να εισαγάγει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι ότι δεν θα έχουν τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας σε μια τέτοια επένδυση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες