ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο κορωνοϊός «λυγίζει» την πόλη και το ΕΚΑΒ εκπέμπει SOS στη Λάρισα – Γ. Γούλας: «Η κατάσταση έχει ξεφύγει…»

Η επιβαρυμένη επιδημιολογικά κατάσταση στην Λάρισα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η πόλη νοσεί με τα κρούσματα να έχουν αγγίξει απίστευτα υψηλά νούμερα (339 χθες Δευτέρα) και την Λάρισα να κρατάει θλιβερή πρωτιά αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Οι υγειονομικοί έχουν φτάσει στα όριά τους όπως και το σύστημα, με τα δύο νοσοκομεία της πόλης να έχουν σχεδόν λυγίσει λόγου του φόρτου περιστατικών.

«Έχουμε ξεφύγει εντελώς» τονίζει στο onlarissa.gr ο πρόεδρος Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γούλας, εκφράζοντας την μεγάλη του ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία στην πόλη.

Όπως μας ενημερώνει το 90% των καθημερινών περιστατικών πια στη Λάρισα τα οποία καλούνται να μεταφέρουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ στα νοσoκομεία της πόλης, είναι covid, περίπου 20 περιστατικά την ημέρα μόνο στη Λάρισα και μόνο από διακομιδές του ΕΚΑΒ.

«Η κατάσταση αυτή ξεκίνησε από τα μέσα του Οκτωβρίου. Και πριν το τέλος του Αυγούστου είχαμε αρκετά περιστατικά, αλλά ήταν πιο ήπιας μορφής και σαφώς πολύ λιγότερα» σημειώνει ο κ. Γούλας και προσθέτει:

«Μεταφέρουμε πια και ασθενείς από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, τα ασθενοφόρα είναι περιορισμένα και το προσωπικό το ίδιο. Πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι έχουμε και άλλα περιστατικά βαριά, παθολογικά, καρδιολογικά, χειρουργικά κ.α τα οποία πρέπει να μεταφερθούν πολύ άμεσα, όμως δεν επαρκεί ούτε το προσωπικό ούτε τα οχήματα.

Πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις και μάλιστα μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού. Επίσης, ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί η κατάσταση έχει ξεφύγει, θα το ξαναπώ.

Κάνουμε συνέχεια διακομιδές σε άλλες πόλεις, όπως η Λαμία, τα Τρίκαλα, τα Γιάννενα, η Χαλκίδα κλπ. Μιλάμε για περιστατικά covid και μάλιστα διασωληνωμένους ασθενείς».

Ένα ακόμη πρόβλημα που επισημαίνει ο κ. Γούλας, είναι το γεγονός ότι από την πολύ μεγάλη χρήση, τα ασθενοφόρα παρουσιάζουν συχνά βλάβες και χρειάζονται επισκευή, στις περισσότερες των περιπτώσεων μένουν στα συνεργεία και 15 ημέρες που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ειδικά αυτή την εποχή που ο κορωνοϊός «λυγίζει» την πόλη.

Αθανασία Παύλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες