ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μπαργιώτας: Όπως εξελίσσεται το τέταρτο κύμα στη Λάρισα, δεν προοιωνίζει τίποτα καλό – Τεράστιος ο αριθμός εισαγωγών

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίζεται σε μια ακόμη ανάρτησή του ο γνωστός Λαρισαίος γιατρός του ΓΝΛ Κώστας Μπαργιώτας, εκπέμποντας σήμα κινδύνου για τον τρόπο που εξελίσσεται το τέταρτο κύμα στη Λάρισα.

Μάλιστα κάνει λόγο για τεράστια έλλειψη σε γιατρούς με ειδικότητες σχετικές με το αναπνευστικό, δηλαδή πνευμονολόγους και παθολόγους.

Δείτε την ανάρτησή του: 

“Ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται το τέταρτο κύμα τουλάχιστον εδώ, στη Λάρισα, δεν προοιωνίζει τίποτα καλό. Καθώς η ζωή συνεχίζεται κανονικά ο αριθμός των εισαγωγών είναι τεράστιος. Όχι μόνο ασθενείς με covid αλλά και πάρα πολλοί ασθενείς με τραύματα και άλλα νοσήματα. Οι αριθμοί λένε πως πολύ σύντομα το σύνολο των εν λειτουργία υποδομών δημοσίων και ιδιωτικών δεν φτάνει ούτε κατά ελάχιστο. Παρόλα αυτά το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι οι κλίνες αλλά το προσωπικό. Υπάρχει τεράστια έλλειψη σε γιατρούς με ειδικότητες σχετικές με το αναπνευστικό, δηλαδή πνευμονολογους και παθολόγους. Χωρίς ειδικούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό απλά υποκρινόμαστε. Είμαστε η χώρα με τους περισσότερους γιατρούς ανά 1000 κατοίκους. Ταυτόχρονα στο ΕΣΥ υπηρετούν ελάχιστοι. Ολόκληρη η πανδημία έχει αφεθεί στις πλάτες μερικών εκατοντάδων ειδικων γιατρών του ΕΣΥ. Μια χούφτα ΓΙΑΤΡΩΝ για χιλιάδες ασθενείς. Οι υπόλοιποι απέχουν με ευθύνη του ΠΙΣ και του Υπουργείου”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες