ΛΑΡΙΣΑ

Στον Πυργετό το Δίκτυο Δέλτα Πηνειού – Τεμπών

Στον Πυργετό βρέθηκαν χθες το απόγευμα (Κυριακή 31/10/21) εκπρόσωποι φορέων και ενεργοί πολίτες, μέλη του «Δικτύου Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Βιώσιμης Ανάπτυξης  Δέλτα Πηνειού-Τεμπών», όπου συνεδρίασαν για τέταρτη φορά.

Τα μέλη υποδέχτηκαν στον Πυργετό η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Βασιλική Κολλάτου και ο Αναπληρωτής Συντονιστής του Δικτύου, Νίκος Ρήγας.

Πριν από τη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Ιστορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου από τον πατέρα Αλέξανδρο Ρούσσα, έγινε μια ενδιαφέρουσα και αναλυτική ξενάγηση με αναφορές στη  ιστορία ανακαίνισης του ναού από τον Ιονέσκο. Ο ναός χτίστηκε από τον Αλή Πασά πάνω σε παλαιότερο βυζαντινό το 1856. Φέρεται τα Βυζαντινά χρόνια ο ναός αυτός να ήταν ο καθεδρικός ναός της Επισκοπής του Λυκοστομίου.

Στην συνεδρίαση που ακολούθησε :

1ο. Ενημερώθηκαν τα μέλη για την συνάντηση εργασίας που είχαν μέλη του Δικτύου με την Σταυρούλα Σδρόλια, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, την Δευτέρα 4 Οκτώβρη, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

2ο. Κατατέθηκαν προτάσεις και ιεραρχήθηκαν τα θέματα που θα τεθούν στη συνάντηση του Δικτύου με το δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη, που θα γίνει την Παρασκευή 5 Νοέμβρη στο γραφείο του στο Μακρυχώρι.

3ο.  Έγινε ο προγραμματισμός νέων επαφών της Σ.Ε. με Δημόσιους Φορείς και Υπηρεσίες.

4ο.  Συζητήθηκαν άλλα τρέχοντα θέματα επικαιρότητας και λειτουργίας του Δικτύου.

Η επόμενη συνεδρίαση του Δικτύου, θα γίνει την Κυριακή 28η Νοέμβρη 2021, στην Ραψάνη στις 11:00 το πρωί. Πριν από τη συνεδρίαση θα γίνουν ενημερωτικές ξεναγήσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης και το Μουσείο Οίνου-Αμπέλου.

perataria.gr / Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις