ΛΑΡΙΣΑ

Δώδεκα ρέματα και ποτάμια σε μήκος 20 χλμ καθαρίστηκαν και διευθετήθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε περιοχές της Ελασσόνας

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε ρέματα και ποτάμια της Ελασσόνας. Μέχρι σήμερα έχουν καθαριστεί και διευθετηθεί σε μήκος 20 χλμ τα ρέματα Καλύβια, Καλλιθέα, Κουραδιάρης, Γαβρόλακας, Ξεριάς, Τσαριτσάνης, Στεβανόβουνου, Αετοράχης,  Συκέας, Βλαχογιαννίου και τα ποτάμια Ελασσονίτης και Τιταρήσιος. Ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να ολοκληρωθούν εργασίες αποκατάστασης και επισκευής τεχνικών και σε άλλα ρέματα και ποτάμια της περιοχής που χρήζουν παρεμβάσεων. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη έργα συνολικού προϋπολογισμού 16,1 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. «Τα δημόσια έργα είναι μια διαρκής μάχη δυσκολιών. Στην περιοχή της Ελασσόνας έχουμε διευθετήσει και καθαρίσει ρέματα και ποτάμια συνολικού μήκους 20χλμ.  Χρησιμοποιώντας τη φύση και τις φυσικές διεργασίες,  δίνουμε λύσεις με αποκαταστάσεις πλημμυρικών περιοχών,   ενίσχυση των πρανών και  επαναφορά του πλάτους των ποταμών και των ρεμάτων στις αρχικές διαστάσεις και δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για ζωές και ανθρώπινα αγαθά» προσθέτει ο  Περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες