ΛΑΡΙΣΑ

ΚΚΕ: Εκδρομή στο Μουσείο Αμπελακίων

Οι τομεακές οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδρομή την Κυριακή 31 Οκτώβρη στο Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 – 1949, στο χωριό Αμπελάκια του νομού Λάρισας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: Στον παραδοσιακό οικισμό των Αμπελακίων, από το 2008 λειτουργεί το Μουσείο, το οποίο φιλοξενεί μνήμες, ιστορίες και διδάγματα της θρυλικής δεκαετίας του 1940 – 1949 και των δύο ένοπλων αναμετρήσεων. Του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του λαού μας ενάντια στην τριπλή φασιστική κατοχή, μέσα από τη δράση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ), καθώς και της κορυφαίας ταξικής σύγκρουσης στην Ελλάδα τον 20ό αιώνα, την εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ).

Η ύπαρξη του παράνομου τυπογραφείου στα Αμπελάκια δεν έγινε γνωστή ούτε μετά την απελευθέρωση της χώρας μας από τους κατακτητές. Οι 5 – 6 άνθρωποι που γνώριζαν το «μυστικό» το κράτησαν καλά φυλαγμένο στην καρδιά τους και κρυμμένο στη μνήμη τους. Θα μαθευτεί πολύ αργότερα, το 1985, όταν έφτασε στα γραφεία της ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ φωτοτυπημένο υλικό.

Βόλος: Οι τομεακές οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν περίπατο την Κυριακή 31 Οκτώβρη στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Θα ακολουθήσει προβολή του ντοκυμαντέρ “Οι παρτιζάνοι των Αθηνών”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες