ΛΑΡΙΣΑ

Eνεργοί Πολίτες: Συγκέντρωσαν 2,85 τόνους πλαστικά καπάκια για… καλό σκοπό!

Είναι εντυπωσιακό κι ελπιδοφόρο αυτό που συμβαίνει μεθοδευμένα και σιωπηλά εδώ και χρόνια στην πόλη μας! Στο κάλεσμα των Ενεργών Πολιτών Λάρισας για συλλογή πλαστικών καπακιών από μπουκάλια νερού και αναψυκτικών, ανταποκρίνονται χιλιάδες συμπολίτες μας! Καθημερινά καταφτάνουν στη Στέγη Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. άνθρωποι με σακούλες γεμάτες από καπάκια που μάζεψαν στο σπίτι τους, πολλά σχολεία, αλλά και διάφορες κοινωνικές δομές που με ευαισθησία και επιμονή συγκεντρώνουν τεράστιες ποσότητες καπακιών και μας τα στέλνουν.
Από αυτή τη δράση το όφελος είναι πολλαπλό:

  • προωθείται η ιδέα της ανακύκλωσης
  • ευαισθητοποιούνται οι πολίτες για την προστασία του περιβάλλοντος
  • αναπτύσσονται οι σχέσεις αλληλεγγύης για τα ΑΜΕΑ
  • με τα χρήματα από την πώληση των καπακιών, αγοράζονται αναπηρικά καροτσάκια και άλλος εξοπλισμός για ιδρύματα ΑΜΕΑ της πόλης μας.

Οι εθελοντές των Ενεργών Πολιτών ακούραστα συγκεντρώνουν και ξεκαθαρίζουν όλη αυτή την ποσότητα καπακιών, τη συσκευάζουν και την αποθηκεύουν, κι όταν συγκεντρώνεται ικανή ποσότητα, την στέλνουν σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης. Στις φωτογραφίες βλέπετε την παράδοση μιας τέτοιας παρτίδας 2.850 (!) κιλών καπακιών προς τη μάντρα του κ. Θέμη Σαΐτη, που έχει την ευγενική διάθεση να συνεργαστεί μαζί μας γι αυτόν τον σπουδαίο σκοπό.
Σας ευχαριστούμε όλους εσάς που συμμετέχετε μαζί μας στο όραμα για έναν κόσμο καθαρότερο, καλύτερο και πιο ανθρώπινο! Συνεχίζουμε δυναμικά…

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις