ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αγοραστός για παρέλαση στη Λάρισα: Το υπουργείο είναι αρμόδιο, έστειλε και διευκρινιστική εγκύκλιο επιμένοντας για τη διεξαγωγή της (video)

Εξηγήσεις για το λόγο για τον οποίο θα γίνει η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει δημόσια για το κατά πόσο πρέπει να γίνει λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης της περιοχής.

Ο κ. Αγοραστός δήλωσε μεταξύ άλλων πως «το υπουργείο Εσωτερικών είναι αρμόδιο για τις παρελάσεις, εάν θα γίνουν ή δε θα γίνουν. Το υπουργεί έχει στείλει σχετική εγκύκλιο για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Την εγκύκλιο αυτή οφείλουν να την τηρήσουν περιφερειάρχης, δήμαρχοι, αποκεντρωμένοι διοίκηση. Και μάλιστα έστειλε και διευκρινιστική που επιμένει να γίνουν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Γίνεται μία μεγάλη συζήτηση. Η παρέλαση γιατί γίνεται; Μας θυμίζει τη νίκη απέναντι στο φασισμό – ναζισμό. Να τιμήσουμε τους προγόνους μας. Είναι μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις μνήμης, γιατί χωρίς την ιστορική μνήμη η ανθρωπότητα έχει πρόβλημα. Το μόνο που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα είναι η ιστορική μνήμη.

Πάμε όμως στην ουσία: Αυτή τη στιγμή ζούμε ελεύθερα πλέον. Αυτή τη στιγμή γίνονται συναυλίες, πάρτι, γάμοι, βαπτίσεις, συνεστιάσεις, έξω στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να πας άνετα. Υπάρχει πολύς συγχρωτισμός. Ακόμη κι αν δε γίνει η παρέλαση αν κάνει καλό καιρό δε θα βγει έξω ο κόσμος; Η παρέλαση γιατί γίνεται; Γίνεται για τα παιδιά που βρίσκονται μαζί όλο το διάστημα στα σχολεία και έξω, διότι η ζωή πρέπει να συνεχιστεί.

Ο συγχρωτισμός πρέπει να γίνεται με κανόνες. Το θέμα όμως είναι τι θα πει το υπουργείο και το υπουργείο λαμβάνει υπόψη τους ειδικούς επιστήμονες.

Συνεπώς μέχρι στιγμής, ξέρουμε είναι επιβαρυμένη η κατάσταση στη Λάρισα, όπως σε όλη την Ελλάδα και στον κόσμο, δέχεται μία πίεση το σύστημα που αν δεν ήταν τα εμβόλια θα ήταν πολύ χειρότερα. Άρα εμβολιαστείτε…»

Δείτε τη δήλωση του κ. Αγοραστού:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες