ΛΑΡΙΣΑ

Κόκκαλης σε σύσκεψη για αμυγδαλοκαλλιέργεια: Να ενταχθεί η αναδιάρθρωσή της στο Ταμείο Ανάκαμψης

Σύσκεψη με πρωτοβουλία του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη, έλαβε χώρα στο Συκούριο με αντικείμενο την πορεία της αμυγδαλοκαλλιέργειας στο νομό Λάρισας.

Στη σύσκεψη που έγινε στη δημοτική βιβλιοθήκη συμμετείχαν εκπρόσωποι αμυγδαλοπαραγωγών από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα και οι προοπτικές μίας εξαιρετικά δυναμικής καλλιέργειας του νομού Λάρισας.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κόκκαλης σημείωσε μεταξύ άλλων πως «το μέλλον της αμυγδαλοκαλλιέργειας διαφαίνεται ζοφερό και δύσκολο. Χρειάζονται επενδύσεις από πλευράς πολιτείας σε υποδομές ώστε να δοθεί λύσει στο μείζον αρδευτικό πρόβλημα. Αλήθεια, ο ταμιευτήρας στα Αμπελάκια που εντάξαμε το Μάιο του 2019 ως κυβέρνηση τότε, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, γιατί δεν προχωράει;

Είναι επίσης επιβεβλημένη η αναδιάρθρωση της αμυγδαλοκαλλιέργειας η οποία μπορεί και πρέπει να επιδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Επιπρόσθετα, πρέπει να καταβληθεί η οφειλή από τη μείωση της παραγωγής κατά 80% για το 2019.

Τα προβλήματα στην αμυγδαλοκαλλιέργεια είναι πολλά, όχι όμως χωρίς λύσεις. Απαιτείται λοιπόν συντονισμένη δράση απ’ όλους.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις