ΤΑΞΙΔΙΑ

Ελατοχώρι: Εξερευνώντας τα δάση της Πιερίας και η παράδοση με το Αγιονέρι

Δάση παρθένα, τρεχούμενα νερά και γραφικοί οικισμοί

Το Ελατοχώρι είναι σίγουρα ένα από τα χωριά που αξίζει να επιλέξεις για μια απόδραση στη φύση και στον καθαρό αέρα.

Η Πιερία προσφέρεται για διακοπές και το καλοκαίρι αλλά και τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες με μεγάλο πλεονέκτημα την εύκολη εύρεση καλού καταλύματος και τις πολύ φυσιολογικές τιμές. Επιπλέον, μπορείς να έχεις την περιοχή ως ορμητήριο για να γνωρίσεις την ευρύτερη Κεντρική Μακεδονία. Θα ενθουσιαστείς.

Το Ελατοχώρι είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Πιερίας που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου για φθινόπωρο και ακόμη καλύτερα για χειμώνα. Η άγρια, ορεινή ομορφιά του Ελατοχωρίου σε συνεπαίρνει από την πρώτη στιγμή. Χτισμένο στη σκιά του Ολύμπου, στα Πιέρια Όρη, έχοντας υψόμετρο 800 μέτρων, το Ελατοχώρι είναι ό,τι πρέπει για να απομακρυνθείς από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Στην πραγματικότητα αποτελείται από δύο οικισμούς, τον παλιό και το νέο. Στις 27 Ιανουαρίου του 1944 οι Γερμανοί κατέστρεψαν τον παλιό οικισμό.

Το νέο Ελατοχώρι βρίσκεται δίπλα στον παραδοσιακό οικισμό.

Το Ελατοχώρι δεν είναι τυχαία ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς. Σε αυτό έχει συμβάλλει πολύ και η το χιονοδρομικό κέντρο που είναι και το μοναδικό της Πιερίας. Βρίσκεται στα 1.400 – 1.800 μέτρα και είναι μια καλή ευκαιρία για χειμερινά σπορ για τους λάτρεις του είδους. Αν τώρα δεν θες τόση περιπέτεια, μπορείς απλά να κάνεις ατελείωτους περίπατους στα δάση της περιοχής. Είναι ιδανικός προορισμός για φυσιολάτρες και όσους αγαπούν επίσης το καλό φαγητό, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Πηγαίνοντας στο Ελατοχώρι θα ακούσεις σίγουρα κάποιον ντόπιο να σου μιλάει και για το Αγιονέρι.

Κοντά στον νέο οικισμό βρίσκεται ένας βράχος. Εκεί, λοιπόν, τρέχει νερό το οποίο θεωρείται από τους ντόπιους «αγίασμα», αφού πιστεύεται πως σε αυτήν τη θέση ο Άγιος Αντώνιος κήρυξε τον λόγο του Θεού.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις