ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ανάστατοι γονείς και μαθητές στο 5ο δημοτικό σχολείο της Λάρισας για την απομάκρυνση εκπαιδευτικού – Απείχαν από τα μαθήματά τους χθες

Ανάστατοι είναι παιδιά γονείς και εκπαιδευτικοί στο 5ο δημοτικό σχολείο της Λάρισας ύστερα από μεταφορά και εκ νέου τοποθέτηση δασκάλας του εν λόγω σχολείου σε άλλη σχολική μονάδα της πόλης.

Ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δυο μήνες μετά τη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στα σχολεία, η πρωτοβάθμια διεύθυνση Λάρισας με τηλεφωνική εντολή στον διευθυντή του σχολείου την περασμένη Δευτέρα, ζήτησε την μεταφορά εκπαιδευτικού από το εν λόγω δημοτικό σχολείο και την τοποθέτηση του σε άλλη σχολική μονάδα της πόλης το πρωί της επόμενης μέρας.

Σε επιστολή τους για το ζήτημα που έχει ανακύψει προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης αλλά και την αρμόδια Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, οι γονείς αναφέρουν: «Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου ενημερωθήκαμε όλοι οι γονείς του ΣΤ2 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας , καθώς και τα παιδιά της τάξης, ότι η δασκάλα του τμήματος κα {………….} θα απομακρυνθεί και θα μεταφερθεί σε άλλη σχολική μονάδα.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και μητέρα του εν λόγω τμήματος  του 5ου Δημοτικού Σχολείου, με την διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Λάρισας κα Καραγιώργου, πληροφορηθήκαμε ότι εφόσον δεν υπάρχει λειτουργικό κενό στο σχολείο η κα  {………….}  θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλη σχολική μονάδα.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ευσταθεί καθώς έχει αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή Διευθυντή ο δάσκαλος κ. {………….} από το υπάρχον προσωπικό .Επιπλέον η κα Καραγιώργου μας ενημέρωσε ότι εάν υπάρξει αίτημα αναρρωτικής άδειας από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας , θα σταλλει άλλος δάσκαλος εκτός της κα. {………….}.

Πληροφορηθήκαμε ότι το τμήμα θα το αναλάβει ο κ. {………….}, ο οποίος είναι εξαίρετος εκπαιδευτικός , με πολυετή εμπειρία και πολύ αγαπητός από όλους στο σχολείο μας. Όμως μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει θεωρήθηκε σωστό και παιδαγωγικά ορθό από τον Διευθυντή του σχολείου η κα  {………….} να αναλάβει την τάξη ΣΤ2 και φέτος , αφού υπήρχε συνέχεια από την προηγούμενη χρόνια και ο κ. {………….} ( μετά από παράκληση του) να αναλάβει το ολοήμερο του σχολείου χωρίς να διαταραχτεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της παιδαγωγικής συνέχειας στα παιδιά του ΣΤ2 αλλά και συνολικά του σχολείου. Οι αλλαγές και οι μεταφορές προσωπικού γίνονται τις πρώτες 2-5 μέρες και όχι μετά από δυο μήνες χωρίς καμία ενημέρωση ούτε του σχολείου αλλά και ούτε του δασκάλου, παρά μόνο με τηλεφωνική εντολή μια μέρα πριν .

Το ΣΤ2 αποτελείται από 18 παιδιά από τα οποία τα 4 αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες (με βεβαιώσεις από το ΚΕΣΥ) και τα 6 τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο τμήμα έχει αλλάξει 4 δασκάλους, με την απομάκρυνση της κα  {………….} 5 ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ. Και αν ζητήσει αναρρωτική άδεια ο κ. {………….} οι δάσκαλοι που θα περάσουν από το τμήμα θα γίνουν 6 με 3 αλλαγές μέσα στην ίδια σχολική χρόνια ,αν όχι και παρά πάνω!!!!!!!! Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας είχε ενημερωθεί από τις αρχές Σεπτέμβρη ότι η κα  {………….} έχει αναλάβει τάξη και ότι είναι Υπεύθυνη COVID19 του σχολείου καθώς έχει αποσταλεί το πρόγραμμα του σχολείου. Δεν δικαιολογείται η εκ των υστέρων απομάκρυνση της στα τέλη του Οκτώβρη.

Ζητάμε και απαιτούμε την παραμονή της κα  {………….} στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας αφού όπως προκύπτει υπάρχει και λειτουργικό κενό αλλά και ο κ. {………….} όπως ενημέρωσε τη Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Λάρισας δεν μπορεί να αναλάβει τάξη λόγω προβλημάτων υγείας.

Η δασκάλα υπάρχει στο σχολείο και προσπαθεί όλα αυτά τα τελευταία 3-4 χρόνια ενεργά να πράξει τα μέγιστα. Δεν καταλαβαίνουμε ποιος είναι πραγματικά ο λόγος αυτής της απόφασης. Άλλωστε το παιδαγωγικά ορθό είναι το πρώτο που ενδιαφέρει όλους μας και πρώτα από όλα  την υπηρεσία σας, πράγμα που πιστεύουμε ότι θα το διευθετήσετε άμεσα. Σας ενημερώνουμε ότι μετά από απαίτηση των παιδιών μας, τα ίδια θα διαμαρτυρηθούν στην τάξη όπου είναι και ο φυσικός τους χώρος, απέχοντας από το μάθημα».

Την παραπάνω επιστολή συνυπογράφουν οι Γονείς του ΣΤ2 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες