ΛΑΡΙΣΑ

Βαγενά: «Κ. Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός του “φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμένα”»

Σε δήλωσή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κα Άννα Βαγενά, επισημαίνει τα εξής:

Την παταγώδη αποτυχία της Κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά στη διαχείριση της πανδημίας τεκμηρίωσε για άλλη μια φορά και με συγκεκριμένα στοιχεία ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής του προς τον πρωθυπουργό. Δεδομένου ότι η χώρα μας έχει πλέον φτάσει στο σημείο να χάνει 300 πολίτες τη βδομάδα από κορονοϊό, η παρέμβαση αυτή του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να συνοψιστεί ως μία έκκληση προς την Κυβέρνηση να αποδεχτεί έστω και τώρα ότι μάλλον κάτι δεν κάνει καλά και να δράσει αναλόγως.Να βάλει επιτέλους, όπως είπεχαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, την πραγματική επιβίωση των πολιτών πάνω από τη δική της τεχνητή πολιτική επιβίωση.

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις στην Ευρώπησε εμβολιαστική κάλυψη και είναι μακράν η τελευταία ανάμεσα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Συγκεκριμένα δε στην περιοχή μας, στην Π.Ε. Λάρισας, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων βρίσκεται μόλις γύρω στο 50% του πληθυσμού, ένα πολύ χαμηλό ποσοστό, ενδεικτικό του ότι ο κόσμος δεν έχει πειστεί, παρόλο που η Κυβέρνηση έχει ήδη δαπανήσει πάνω από 40 εκατ. ευρώ για τις καμπάνιες που έκαναν κυρίως τα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον εμβολιασμό. Πώς, λοιπόν, έχει το θράσος να αυτοσυγχαίρεται και να μιλάει για ατομική ευθύνη (των άλλων) και για ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ;Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυβέρνησή του τα έχει κάνει όλα τέλεια και για όλα όσα πάνε στραβά φταίνε οι άλλοι.

Προφανώςγιατί έχει επενδύσει πλουσιοπάροχα στην ομερτά των ΜΜΕ, των οποίων η αποστολή δεν είναι η καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τον εμβολιασμό, αλλά να υμνούν τον πρωθυπουργό και μεταφέρουν μίαεπίπλαστη εικόνα υπεραισιοδοξίας ότι όλα είναι καλά. Κυβέρνηση και ΜΜΕ είναι συνένοχοι στη δημιουργία ενός κλίματος χαλαρότητας απέναντι στον κίνδυνο, που κοστίζει 300 ζωές τη βδομάδα.

Και όχι μόνο αυτό. Ανάμεσα στα μέσα που έλαβαν χρηματοδότηση από τη διαβόητη πλέον «λίστα Πέτσα», είναι και μέσα που προπαγανδίζουν εναντίον του εμβολιασμού και της χρήσης μάσκας, όπως το Βεργίνα TV, το κανάλι του κουμπάρου του Άδωνι Γεωργιάδη,που υποστηρίζει ότι οι Σόρος καιΓκέιτζ επέβαλαν τον εμβολιασμό!

Όσο για την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των εμβολιασμών, γελάνε και οι πέτρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή μίλησε μετ’ επιτάσεως για τη σημασία του εμβολιασμού για την ασφάλεια του πληθυσμού, επισημαίνοντας, όμως, όπως και τώρα άλλωστε, ότι δεν είναι και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως το μοναδικό όπλο στη διαχείριση της πανδημίας και ότι είναι λάθος ο εφησυχασμός των πολιτών. Προσωπικά, επίσης, τοποθετήθηκα επανειλημμένα, παραφράζοντας μέχρι και το γνωστό τραγούδι του Λουκιανού για να μεταφέρω το μήνυμα «Στο εμβόλιο λέμε ΝΑΙ!».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις πραγματικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας και την απόκρυψη της αλήθειας από τους πολίτες θα τα διερευνήσει αναλυτικά και η Εξεταστική Επιτροπή, τη σύσταση της οποίας ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία συμφώνησε όλη η αντιπολίτευση. Γιατί όσο και αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση να αποποιηθούν τις βαριές ευθύνες που τους βαραίνουν, σύντομα θα χρειαστεί να λογοδοτήσουν.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες