ΛΑΡΙΣΑ

«Πλήρη απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας» καταγγέλλει ο Υψηλάντης

«Εξοργισμένα και αγανακτισμένα εμφανίζονται πολλά μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στο νομό Λάρισας, με τις πρακτικές και λειτουργίες του σημερινού «διευθυντηρίου» της Ν.Ε Λάρισας», όπως αναφέρει το στέλεχος του Αγροτικού Τμήματος Τάσος Υψηλάντης.

Σε δήλωσή του ο κ. Υψηλάντης προσθέτει τα εξής: «Ο λόγος; Οι πολύ πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 23/9/2021, με συμμετοχή ρεκόρ, αφού ψήφισαν 1.000 επαγγελματίες, περίπου 64% περισσότεροι από τις προηγούμενες εκλογές.

Σ’ αυτές τις εκλογές, πρώτη δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Εμπόριο -Ανάπτυξη» στον οποίο συμμετείχαν διάφορες πολιτικές δυνάμεις, με 573 ψήφους (ποσοστό 58,77%) λαμβάνοντας έξι από τις 9 έδρες στο νέο Δ.Σ.

Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων», η οποία πρόσκειται στο ΚΚΕ λαμβάνοντας 342 ψήφους (ποσοστό 35,08%) και διατήρησε τις 3 έδρες που είχε.

Παράλληλα, υπήρξαν δύο αυτόνομα ψηφοδέλτια, τα οποία έλαβαν ποσοστό 2,56% το ένα και 3,59% το άλλο.

Όπως καταλαβαίνει και ο πιο αδαής, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ήταν παντελώς απών. Ούτε ένας  συνδυασμός υπήρξε αλλά ούτε καν, ένας, ούτε ένας μεμονωμένος υποψήφιος για το Δ.Σ. και σ’ αυτό δεν φταίει το κόμμα κεντρικά αλλά η ανικανότητα αυτών που θέλουν να εμφανίζονται ως πλειοψηφία στη Ν.Ε

Είναι δυνατόν κόμμα εξουσίας, να μην έχει την παραμικρή παρέμβαση σε έναν τόσο νευραλγικό κλάδο, που αντιμετωπίζει μάλιστα και τεράστια προβλήματα;

Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι από τους 1.000 επαγγελματίες που ψήφισαν στο σύλλογο, δεν υπήρχαν ανάμεσά τους ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ;

Αλήθεια, στη ΝΕ. Λάρισας, ποιος έχει την αρμοδιότητα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εμπόρους;

Αλήθεια, ο ίδιος ο Συντονιστής Γραμματέας της Ν.Ε , Βασίλης Ζωγράφος, γιατί δεν ασχολήθηκε ούτε στο ελάχιστο με το θέμα του Εμπορικού Συλλόγου; Προφανώς όχι! Η επίσκεψη στελέχους από την Αθήνα για τα θέματα των εμπόρων και μικρομεσαίων μετά τις εκλογές είναι μια προσπάθεια για να καλύψουν την ανεπάρκεια, και τις φωνές κριτικής για την ανυπαρξία κάποιων σε τοπικό επίπεδο.

Ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει άνοιγμα στην κοινωνία και επιζητά την διεύρυνση, κάποιοι στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, η σαμποτάρουν τις προσπάθειες του προέδρου ή είναι ανίκανοι να ακολουθήσουν το νικηφόρο άνοιγμα του Τσίπρα στην κοινωνία».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες