ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο δημιουργός της ταινίας «Μόνη με τα Όνειρά της» Paolo Licata στα Victoria Cinemas στη Λάρισα – Θα συνομιλήσει με τον κόσμο

Την Παρασκευή 22 Οκτώβρη στις 19:00  ο δημιουργός του φίλμ «Μόνη με τα Ονειρά της» κ. Paolo Licata θα είναι στα VICTORIA CINEMAS να μιλήσει με όλους όσοι το επιθυμούν.

Θα δοθεί αναμνηστικό ένθετο του φίλμ με ιδιόχειρο αυτόγραφο. 

Η ταινία εξερευνά τα καθολικά επίκαιρα θέματα του χωρισμού της οικογένειας λόγω της μετανάστευσης, των συγκρούσεων γενεών και της γυναικείας καταστολής.

Τέλη της δεκαετίας του 1960, και 11χρονη Λουτσία μένει πίσω με τη γιαγιά της, Μαρία, ενώ οι γονείς της μεταναστεύουν στη Γαλλία για να βρουν δουλειά. Η Λουτσία προσπαθεί να μάθει τον ρόλο της ανάμεσα στους κατοίκους του παραδοσιακού όσο και ειδυλλιακού χωριού στη Σικελία, υπό την άυπνη καθοδήγηση της αυστηρής γιαγιάς της. Καθώς η Λουτσία οδηγείται στο να αποχαιρετιστεί την ανήλικη ζωή, η παιδική της αθωότητα χάνεται υπό το βάρος ενός αποτρόπαιου οικογενειακού μυστικού, για το οποίο η νεαρή κοπέλα θα πληρώσει βαρύ τίμημα.

  • Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου δημιουργού και μουσικής στις ιταλικές Χρυσές Σφαίρες.
  • Βραβείο επιτροπής και κοινού στο Φεστιβάλ της Ορτυγίας.
Σκηνοθεσία

 

Paolo Licata
ΚύριοιΡόλοι Marta Castiglia, Lucia Sardo, Tania Bambaci, Katia Greco, Ileana Rigano, Maurizio Nicolosi, Loredana Marino, FedericaSarno
Σενάριο Catena Fiorello, Paolo Licata
Μουσική Pericle Odierna

Bιογραφικό του Σκηνοθέτη

Γεννημένος στο Παλέρμο το 1981, ο Paolo Licata ακολούθησε τις κλασικές του σπουδές και αποφοίτησε με διδακτορικό δίπλωμα, συγγράφοντας διατριβή με τίτλο «Η σχέση εργασίας-παράστασης». Γιος μουσικών, σπούδασε βιολί και πιάνο, και παρακολούθησε κατά την εφηβεία του παραστάσεις όπερας και συμφωνικά έργα ανά τον κόσμο, με ιδιαίτερο όμως πάθος για τη σκηνοθεσία. Έχει διατελέσει βοηθός σκηνοθέτη σε πολλές όπερες του μεγάλου ιταλικού ρεπερτορίου, όπως «Rigoletto», «Cavalleria Rusticana», «Pagliacci», «Turandot», «La Bohème» σε Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Ισπανία, Πολωνία. Μετά την αποφοίτησή του, παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο Κινηματογράφου της Cinecittà.

Έχει γυρίσει αρκετές ταινίες μικρού μήκους που παρουσιάστηκαν σε κριτικές διεθνών μέσων: “The Debut”, “Answer”, “False Reality”. Έχει διαδραματίσει τον ρόλο του βοηθού σκηνοθέτη σε πολλά πλατό ταινιών, συμπεριλαμβανομένου του «Il Sole Nero» του Krzysztof Zanussi και του «Rosso Malpelo» του Pasquale Scimeca. Διετέλεσε επίσης βοηθός σκηνοθέτη στα γυρίσματα επεισοδίων του «CSI: Miami», κατά τη διαμονή του στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες