Απόστολος Ράιδος

Διαγωνισμός φαιδρότητας στο Κίνημα Αλλαγής

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ανήκει στους προσφιλείς μου πολιτικούς και προφανώς δεν είμαι ο μόνος με αυτό το συναίσθημα στη χώρα. Αυτό όμως που ουδείς αμφισβητεί, είναι η πολιτική του οξυδέρκεια, η οποία εσχάτως διοχετεύεται με το σταγονόμετρο στην επικαιρότητα, λόγω της απόφασής του να κρατά αποστάσεις από τις εξελίξεις. Και τι είπε σήμερα ο κ. Βενιζέλος; «Ότι βασική προϋπόθεση για να κάνει κάποιος πολιτική, είναι να διατηρεί τη σοβαρότητά του».

Τα είπε όλα με μία φράση, δίνοντας τη μεγάλη εικόνα, λίγο αφότου στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφόρησε η πληροφορία πως ο ΓΑΠ ετοιμάζεται για ηρωική επάνοδο!

Γιατί η φαιδρότητα με την οποία εξελίσσεται η εσωκομματική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ μετά την αποχώρηση της κ. Γεννηματά, στην οποία εύχομαι ολόθερμα περαστικά, δεν έχει προηγούμενο.

Εκλογές που εξελίσσονται σε φαρσοκωμωδία. Εκλογές όπου οι υποψήφιοι στο τέλος θα είναι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους.

Παιδαριώδεις συμπεριφορές από πολιτικές οντότητες που δείχνουν τεράστια έλλειψη σοβαρότητας.

Εσωστρέφεια στο μάξιμουμ σε ένα κόμμα που φημίζεται εξάλλου για τον πολιτικό ναρκισσισμό του.

Και σ’ όλα αυτά, σε ατραξιόν της κούρσας αυτογελειοποίησης, εξελίσσεται η διαφαινόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου. Του ανθρώπου που οδήγησε εν μία νυχτί τη χώρα – ελαφρά τη καρδία – στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να ζητήσει κατόπιν εορτής, την άποψη του Ελληνικού λαού. Δείγμα της τεράστιας πολιτικής ανωριμότητας ή και της απουσίας της ελάχιστης κοινής λογικής από τον πρωθυπουργό μίας χώρας, την ώρα που εκείνη κοιτούσε με το βλέμμα απλανές το απέραντο κενό, ούσα ένα μόλις βήμα από το χείλος του γκρεμού. Ναι, μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο που μετά το αμίμητο “λεφτά υπάρχουν”, την ανακοίνωση του πρώτου μνημονίου με φόντο το ειδυλλιακό Καστελόριζο και το δημοψήφισμα που δεν έγινε ποτέ, παρέδωσε την εξουσία σε μια κυβέρνηση «εθνικής συνεργασίας», για να δημιουργήσει αργότερα το – νέο – δικό του κόμμα. Το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» το οποίο μετά από την αποτυχία του να εισέλθει στη βουλή, καθώς δεν έπιασε το ελάχιστο 3%, έγινε συνιστώσα του ΚΙΝΑΛ, της μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ…

Στο διά ταύτα, η προεδρία του ΠΑΣΟΚ υπήρξε μέχρι πρότινος ένα κλειστό επάγγελμα που δεν κατάφεραν να ανοίξουν ούτε τα τρία μνημόνια που ποδοπάτησαν τη χώρα μας. Και μόλις άνοιξε, αποκάλυψε το μέγεθος της ασόβαρης διαχείρισης μίας τεράστιας πολιτικής παρακαταθήκης που κληροδότησε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου.

Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Προς το παρόν, καλώς ήρθατε στο παράλληλο σύμπαν του Κινήματος Αλλαγής… Απολαύστε τη συνέχεια…

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες