ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ – Ατρόμητος 3-0: Με αύρα Γιαννίκη…

Με τον ιδανικό τρόπο ξεκίνησε η εποχή Αργύρη Γιαννίκη στην ΑΕΚ. Στο ντεμπούτο του Έλληνα τεχνικού η Ένωση πήρε πολύ σημαντική επί του Ατρόμητου, με 3-0! Η εικόνα της ΑΕΚ δεν ήταν σταθερά καλή, όμως ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα νεκρά διαστήματα του Δικεφάλου.

Το ματς τελείωσε ουσιαστικά σε τρία λεπτά, μετακύ 76’ και 79’, διάστημα στο οποίο η ΑΕΚ σκόραρε δις και «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη. Αυτό το αποτέλεσμα το είχε ανάγκη η Ένωση, που ξεκινά μια σελίδα με το δεξί.

O Γιαννίκης έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Εκεί που είδαμε για πρώτη φορά φέτος τον Ρότα, αλλά και τον Μήτογλου. Ενώ ο Πέτρος Μάνταλος έμεινε στον πάγκο, όπως και ο Άμραμπατ. Η ΑΕΚ παρότι μπήκε με διάθεση να πρεσάρει ψηλά, αυτό κράτησε περίπου μέχρι το 10’. Από εκείνο το σημείο ο Ατρόμητος πήρε μέτρα και είχε και μια καλή στιγμή με τον Μουνίθ.

Στο 24’ ωστόσο η Ένωση βρήκε το γκολ και πήρε το προβάδισμα! Ο Γκαρσία ελίχθηκε εξαιρετικά από δεξιά, άδειασε την άμυνα των φιλοξενούμενων, έστρωσε στον Αργεντινό φορ και αυτός έκανε το 1-0! Ένα λεπτό μετά η ΑΕΚ απείλησε ξανά, με γύρισμα από τον Τσούμπερ που λίγο έλειψε να το μετατρέψει σε γκολ ο Χατζηϊσαίας, στην προσπάθειά του να διώξει.

Στο 34’ ο Γιαννίκης άλλαξε τα πλάνα του καθώς ο Γέβτιτς ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Μάνταλο. Ο αρχηγός της ΑΕΚ είχε και μια καλή προσπάθεια στο 42’ που πέρασε λίγο άουτ, στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 51’ οι Κιτρινόμαυροι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ζευγαρώσουν τα τέρματά τους. Ο Τσούμπερ συνεργάστηκε με τον Μάνταλο, ο τελευταίος γύρισε ωραία το σώμα του και σούταρε, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος επιθετικά και με ένταση. Είχε καλή κυκλοφορία και οι παίκτες της έκαναν κίνηση στον χώρο.

Στο 61’ ο Ατρόμητος βγήκε στην αντεπίθεση και απείλησε με την προσπάθεια του Κλωναρίδη. Η Ένωση είχε ξανά αυξομειώσεις στην απόδοσή της. Όσο δεν ερχόταν το δεύτερο γκολ έβγαζε ένα άγχος στο παιχνίδι της. Κάτι που έδινε περισσότερο ποδοσφαιρικό θάρρος στον Ατρόμητο.

Στο 65’ ο Στάνκοβιτς σταμάτησε την προσπάθεια του Μουνίθ να απειλήσει από μακριά. Ενώ το ίδιο συνέβη έξι λεπτά μετά με το σουτ του Σπιριντόνοβιτς. Η ΑΕΚ είχε χάσει τον ρυθμό της και έδειχνε να μένει και από δυνάμεις.

Στο 75’ η ΑΕΚ θα κερδίσει πέναλτι με τον Άμραμπατ! Ένα πέναλτι που καταλογίστηκε μετά από εξέταση στο VAR. Ο Τσούμπερ ανέλαβε την εκτέλεση, ο Μπίριτς το απέκρουσε και στην επαναφορά ο Βράνιες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Ωστόσο μετά από εξέταση VAR το γκολ θα ακυρωθεί, καθώς εκτιμήθηκε πως μπήκαν νωρίτερα παίκτες στην περιοχή.

Δόθηκε επανάληψη, ο Τσούμπερ αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα και έκανε το 2-0! Η ΑΕΚ πήρε ψυχολογία και άμεσα βρήκε και τρίτο γκολ, τελειώνοντας το παιχνίδι! Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βράνιες με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ!

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να σκοράρει και τέταρτο γκολ λίγο πριν το φινάλε, όταν ο Άμραμπατ βρήκε με εξαιρετικό τρόπο τον Λε Ταλέκ, αλλά ο Γάλλος μέσος παρότι ανενόχλητος, πλάσαρε άουτ.

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (68’ Λε Ταλέκ), Σιμόες (84’ Σάκχοφ), Γκαρσία (67’ Αμραμπατ), Γέβτιτς (35’ Μάνταλος), Τσούμπερ, Αραούχο (84’ Ανσαριφάρντ)

Ατρόμητος (Γ. Παράσχος, 3-4-3): Πίριτς, Στρούγγης, Χατζηϊσαίας, Γκαλβάο, Βασιλαντωνόπουλος, Ντένιτς, Μουνίθ (69’ Σπιριντόνοβιτς), Καστεγιάνο, Σάλομον, Κλωναρίδης (84’ Κωτσόπουλος), Κουλούρης (69’ Μπεντινέλι).

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις