ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Φαιδρά ψεύδη – Καμία παραβίαση του ΚΑΠ από Ολυμπιακό και… Παναθηναϊκό

Όταν το ψέμα και η παραπληροφόρηση γίνονται δεύτερη φύση σου, δεν προκαλεί έκπληξη ακόμη μία προσπάθεια να γεμίσεις ψεύδη και φαιδρότητες το κοινό. Ωστόσο, το ψέμα και η εμπάθεια είναι τόσο εμφανή κάποιες φορές, που βγάζουν μάτι. Και εκθέτουν τις χυδαίες προθέσεις ενός σάπιου συστήματος χειραγώγησης της πραγματικότητας και μπολιασμένο με ψέμα, λάσπη και υποταγή. Και στην περίπτωση του Ολυμπιακού και της προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια, το σύστημα ξεμπροστιάστηκε. Εκτέθηκε. Εβγαλε όλο το κόμπλεξ κατωτερότητας που το κατατρύχει.

«Ο Ολυμπιακός παραβίασε τους κανόνες για την επίλυση αθλητικών διαφορών με την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια, παραβίασε τον ΚΑΠ», αναφέρουν τα φερέφωνα της δήθεν εξυγίανσης. Χωρίς ντρέπονται, χωρίς να ερυθριάσουν και χωρίς να αισθανθούν καμία ανάγκη έστω να αποτυπώσουν ένα κομμάτι της πραγματικότητας. Πάμε, λοιπόν, να δούμε πόσα ψέματα αντέχουν…

Κατ’ αρχάς. Ο Ολυμπιακός δεν έχει προβεί σε καμία παράβαση του ΚΑΠ με την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια, αναφορικά με την πρωτοφανή υποχρεωτικότητα της κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τη σεζόν 2023-24, που αποφάσισε η Super League. Και οι λόγοι είναι πολύ σαφείς.

Η ίδια η Super League ζήτησε από τον Ολυμπιακό να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια, εάν θέλει να κοντράρει την πρωτοφανή αυτή απόφαση. Τον ώθησε σε αυτό. Πώς; Η Λίγκα έχει καταθέσει ένσταση αναρμοδιότητας του Διαιτητικού Δικαστηρίου (στο οποίο προσέφυγε αρχικά η ΠΑΕ) και υποστηρίζει ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να προσφύγει αποκλειστικά στα πολιτικά δικαστήρια και όχι στο Διαιτητικό της ΕΠΟ!

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, είναι η ομάδα που υπερασπίστηκε την αποκλειστική αρμοδιότητα του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Την ώρα που και οι ομάδες και η Λίγκα, αλλά και η… ΕΠΟ, που παραστάθηκε στην υπόθεση υπέρ τους, ουσιαστικά ωθούν την υπόθεση στα πολιτικά δικαστήρια…

Θέλετε και το πιο ωραίο; Ξέρετε ποια άλλη ομάδα έχει πάει στα πολιτικά δικαστήρια κατά της απόφασης; Ο Παναθηναϊκός. Ναι, ο Παναθηναϊκός, που ήταν μάλιστα η πρώτη ομάδα που αντέδρασε και ξεκαθάρισε ότι δεν θα έκανε δεκτή μια απόφαση που θίγει βάναυσα τις εταιρικές ελευθερίες της και προκαλεί αθέμητο ανταγωνισμό.

Ο Παναθηναϊκός πήγε κατευθείαν στα πολιτικά δικαστήρια, πριν τον Ολυμπιακό και χωρίς να απευθυνθεί σε κάποιο αθλητικό δικαστήριο, αλλά αυτός δεν παραβίασε κανέναν ΚΑΠ. Ο Ολυμπιακός προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια όταν η Λίγκα και οι 10 ομάδες που παραστάθηκαν είπαν ότι το διαιτητικό είναι αναρμόδιο.

Καμία παραβίαση του ΚΑΠ δεν έχει γίνει, λοιπόν. Απλώς μία ακόμη προσπάθεια των φερέφωνων να αλλοιώσουν την πραγματικότητα. Μάταια, όμως. Ο διασυρμός τους έρχεται από την ίδια την πραγματικότητα.

Και κάτι τελευταίο. Ας ρίξουμε μια ματιά στις φορές που οι ομάδες προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια. Θα εκπλαγούμε από το ποια ομάδα, με ποια διοίκηση, έχει κάνει δεύτερο σπίτι της τα δικαστήρια.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις