ΛΑΡΙΣΑ

Στο Στρασβούργο με το Erasmus μαθητές και καθηγητές του Λυκείου Γόννων

Στο Στρασβούργο της Γαλλίας βρέθηκαν για μια εβδομάδα οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Γόννων Αικατερίνη Σάρρου, Μαρία Κούρια, Παρασκευή Μαλιχώβα και Ορέστης Ντερβισάι στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus + ΚΑ229, με θέμα «Υδάτινο Περιβάλλον και Φυσική και Πολιτιστική Κληρονομιά» (Aquatic Environment andNatural and Cultural Heritage).

Οι μαθητές, σε συνεργασία με συνομηλίκους τους από την Ιταλία και τη Ρουμανία, περιηγήθηκαν στην πόλη και γνώρισαν τους τρόπους με τους οποίους το υδάτινο περιβάλλον της περιοχής της Αλσατίας καθόρισε την ιστορική της πορεία και επηρέασε την οικονομία και την κοινωνία της, από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα.

Τα κανάλια, σύμβολο της παλιάς πόλης, έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές να μελετήσουν διαφορετικές όψεις του υδάτινου στοιχείου: το νερό ως εμπορικός δρόμος που συνέβαλε στην ανάπτυξη της περιοχής, ως προστασία από τις εχθρικές εισβολές και ως ευκαιρία για την ανάπτυξη νέων επαγγελμάτων στην πόλη. Παράλληλα, ο ποταμός Ρήνος, φυσικό σύνορο της Γαλλίας και της Γερμανίας στην περιοχή, τους έδωσε την ευκαιρία να συγκρίνουν τη σύγχρονη ενωμένη Ευρώπη με τη διαιρεμένη Ευρώπη των δύο Παγκοσμίων Πολέμων.

Παράλληλα με τη μελέτη του υδάτινου περιβάλλοντος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στην πανευρωπαϊκή διοργάνωση EYE (European Youth Event) που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του  Στρασβούργου στις 8 και 9/10/2021. Για δύο ημέρες νέοι από όλη την Ευρώπη συζήτησαν για θέματα ισότητας και διακρίσεων, εντόπισαν τις αιτίες της κλιματικής αλλαγής και μοιράστηκαν τις ιδέες τους για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης ξεναγήθηκαν στους χώρους του Συμβουλίου της Ευρώπης και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού και το έργο των κρατών- μελών που συμμετέχουν σε αυτό.

Τους μαθητές συνόδεψαν σε αυτή την εκπαιδευτική κινητικότητα οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου Γόννων Αικατερίνη Γκανάτσιου, φυσικός και Βάγια Ντρογκούλη, φιλόλογος.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες