ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Πάρτι» για την Ολλανδία (6-0), έκλεισε θέση για Κατάρ η Γερμανία (0-4) – Δείτε τα γκολ

Εύκολο βράδυ για την Ολλανδία, που δεν είχε προβλήματα με το Γιβραλτάρ και επικράτησε με 6-0 για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αεράτο διπλό μέσα στη Βόρεια Μακεδονία για τη Γερμανία που «καθάρισε» με 4-0 και εξασφάλισε τη θέση της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ!

Ολλανδία – Γιβραλτάρ 6-0

Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, η Ολλανδία έφτασε εύκολα στη νίκη απέναντι στο αδύναμο Γιβραλτάρ, επικρατώντας με 6-0. Δύο γκολ και ένα χαμένο πέναλτι για τον Ντεπάι που έγραψε ιστορία.

Μόλις εννιά λεπτά χρειάστηκαν στους Ολλανδούς για να ανοίξουν το σκορ και να πάρουν κεφάλι στο παιχνίδι. Σκόρερ ο αρχηγός, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, που εκμεταλλεύτηκε την τραγική αμυντική λειτουργεία του Γιβραλτάρ και εντελώς ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά για το 1-0 στο 9ο λεπτό.

Οι «οράνιε» κέρδισαν πέναλτι δέκα λεπτά αργότερα, ωστόσο ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων κατάφερε να βγάλει την εκτέλεση του Μέμφις Ντεπάι, κρατώντας το σκορ στο 1-0!

Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα ωστόσο πήρε το αίμα του πίσω. Και μάλιστα πολύ σύντομα… Δύο λεπτά αργότερα, ο Μέμφις πήρε την πάσα του Κλάασεν και σε κενή εστία έγραψε το 2-0, με τον ίδιο να διαμορφώνει το 3-0 του πρώτου μέρους από τα έντεκα βήματα στις καθυστερήσεις.

Με τα συγκεκριμένα τερματα, ο Ντεπάι έγραψε ιστορία, καθώς έφτασε τα 14 γκολ με το εθνόσημο μέσα στο 2021 και έγινε ο Ολλανδός που έχει σκοράρει τα περισσότερα τέρματα με την πατρίδα του σε ένα ημερολογιακό έτος.

Στο ίδιο τέμπο συνέχισε και στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Φαν Χάαλ, που έκανε το 4-0 στο 48ο λεπτό με τον Ντάμφρις. Το… πάρτι, έκλεισαν οι Νταντζούμα και Μάλεν.

Βόρεια Μακεδονία – Γερμανία 0-4

Με ένα δεύτερο ημίχρονο… φωτιά, η Γερμανία έκανε «σμπαράλια» τη Βόρεια Μακεδονία και έφυγε με το διπλό (0-4), σφραγίζοντας το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Παρότι το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ρυθμό, ο Βέρνερ έφτασε κοντά στο γκολ, σημαδεύοντας το δοκάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο τα «πάντσερ» καθάρισαν και έκαναν το καθήκον τους.

Με άρωμα από… Τσέλσι, η ομάδα του Φλικ άνοιξε το σκορ με τον Χάβερτς στο 50ο λεπτό. Ο Τίμο Βέρνερ πήρε τη σκυτάλη και με δύο γκολ στο 70′ και στο 73′ έβαλε… ταφόπλακα στο παιχνίδι, πριν γράψει το τελικό 4-0 ο Μουσιάλα στο 83ο λεπτό.

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ντιμιτριέβσκι, Ριστόβσκι (77’ Ασκόβσκι), Μουσλίου, Βελικόβσκι, Αλιόσκι, Κοσταντίνοβ (77’ Ριστέβσκι), Νικόλοβ, Αντέμι, Τσουρλίνοβ, Γιάχοβιτς (58’ Μιόβσκι), Ελμάς

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κέρερ, Ράουμ, Ζίλε, Κλόστερμαν, Κίμιχ, Γκορέτσκα (61’ Βιρτς), Χάβερτς (61’ Αντεγεμι), Μίλερ (80’ Νοϊχάους), Γκνάμπρι (74’ Χόφμαν), Βέρνερ (74’ Μουσιάλα)

Αναλυτικά τα υπόλοιπα αποτελέσματα της βραδιάς:

Λευκορωσία – Τσεχία 0-2

Εσθονία – Ουαλία 0-1

Λετονία – Τουρκία 1-2

Νορβηγία – Μαυροβούνιο 2-0

Κροατία – Σλοβακία 2-2

Σλοβενία – Ρωσία 1-2

Ισλανδία – Λιχτενστάιν 4-0

Ρουμανία – Αρμενία 1-0

Η βαθμολογία:

Ολλανδία 19 (29-6)

Νορβηγία 17 (15-6)

Τουρκία 15 (19-15)

Μαυροβούνιο 11 (11-11)

Λετονία 5 (8-13)

Γιβραλτάρ 0 (3-34)

 

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις