Life & Style

Η Selma Blair για τη ζωή της με σκλήρυνση κατά πλάκας στα 49: «Μετά τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα είναι σε ύφεση»

Η Selma Blair έχει μιλήσει εδώ και χρόνια ανοιχτά για τη διάγνωσή της με σκλήρυνση κατά πλάκας και την καθημερινότητά της με το αυτοάνοσο. Άλλωστε, το μπαστούνι έχει γίνει πλέον προέκταση του χεριού της. Πρόσφατα η 49χρονη ηθοποιός έκανε μια νέα δημόσια εμφάνιση, στην πρεμιέρα ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή της, με τίτλο «Introducing, Selma Blair», σε σκηνοθεσία Rachel Fleit.

Μετά από έναν χρόνο με έντονο πόνο και κινητικές δυσκολίες, η σταρ που γνωρίζουμε κυρίως μέσα από το «Cruel Intentions» κατάφερε να θέσει την ασθένειά της σε ύφεση, με τη βοήθεια μιας θεραπείας με βλαστοκύτταρα: «Η πρόγνωσή μου είναι πολύ καλή. Τα βλαστοκύτταρα έφεραν την ασθένεια σε ύφεση. Χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να υποχωρήσουν οι φλεγμονές και οι βλάβες».

«Η πρόγνωσή μου είναι πολύ καλή. Τα βλαστοκύτταρα έφεραν την ασθένεια σε ύφεση. Χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να υποχωρήσουν οι φλεγμονές και οι βλάβες»

Στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ, έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και έβαλε τα κλάματα. Όπως εξήγησε στο «People», εξαιτίας μιας νευρολογικής διαταραχής της δεν μπορεί να σταματήσει να κλαίει. Η ίδια διαταραχή μπορεί να προκαλέσει και ανεξέλεγκτο γέλιο, αλλά η Blair σχολίασε ότι δεν υποφέρει από αυτό. «Προτιμώ τα δάκρυα. Εύχομαι [όμως] να μπορούσα να συγκρατηθώ περισσότερο μπροστά στο πλήθος» είπε.

Το ντοκιμαντέρ δείχνει τη ζωή της μετά τη διάγνωση, με όλες τις μεταπτώσεις της. Σταθερό στήριγμά της, ο 10χρονος σήμερα γιος της Arthur. Επίσης η ταινία μάς συστήνει τη μητέρα της, Molly Cooke, που πέθανε στα 82 χρόνια της στη διάρκεια των γυρισμάτων και ενώ είχε αρχίσει η πανδημία της COVID-19: «Είναι η πρώτη φορά που βγαίνω από το σπίτι μετά την COVID. Ούτε καν επέστρεψα στο πατρικό να θάψω τη μητέρα μου» δήλωσε η ηθοποιός, προσθέτοντας: «νιώθω ότι τα κάνω όλα μαζί: πενθώ τη μαμά και είμαι ευγνώμων για αυτόν τον χρόνο και ελπίζω ότι το ντοκιμαντέρ θα είναι αστείο και συγκινητικό και θα φέρει παρηγοριά σε όλους μας».

Δείτε τη Selma Blair στην πρεμιέρα:

Photo by Sonia Moskowitz/Getty Images

marieclaire.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις