ΕΛΛΑΔΑ

Προνόμια εμβολιασμένων – Εστίαση χωρίς μέτρα, γεμάτα θέατρα και σινεμά – Τι θα ισχύσει για τους ανεμβολίαστους

Την επιστροφή, όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους επιλέγει η κυβέρνηση για την επόμενη περίοδο.

Πρόκειται για τα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και τα οποία αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τις 13 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η κυβέρνηση επιλέγει να αλλάξει μοντέλο και να αφήσουμε πίσω μας τα lockdown, όπως τα γνωρίζαμε έως τώρα.

Τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο:

Έτσι λοιπόν από τις 13 Οκτωβρίου, σε κλειστούς χώρους, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και εστίαση δεν θα υπάρχει πλέον κανένας περιορισμός για τους αμιγώς εμβολιασμένους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, θα μπορούν να παραμείνουν στα παραπάνω καταστήματα, όπου θα μπορούν ακόμα και να χορέψουν, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό σε τετραγωνικά και αποστάσεις.

Παράλληλα, στις αυριανές ανακοινώσεις αναμένεται να ανακοινωθεί το… τέλος του μίνι lockdown, αλλά μόνο για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 έως 06:00 που ισχύει σήμερα στις «κόκκινες» περιοχές, θα αφορά μόνο όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω μέτρα για τα μαγαζιά της εστίασης θα ισχύουν μόνο εφόσον η επιχείρηση έχει εμβολιασμένους και τους εργαζομένους της.

Τι θα γίνει με κινηματογράφους και θέατρα

Τέλος, όσον αφορά στα σινεμά και στα θέατρα, οι επιχειρηματίες που επιλέγουν να επιτρέπουν στους χώρους τους αποκλειστικά εμβολιασμένους θα μπορούν να έχουν 100% πληρότητα.

Αυτό σημαίνει πως θέατρα και κινηματογράφοι θα μπορούν να γεμίζουν, υπό την προϋπόθεση ότι οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν μέσα είτε εμβολιασμένους είτε ανθρώπους που έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις