ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αυξάνονται οι καταγγελίες για παράνομες καταλήψεις θέσεων πάρκινγκ στη Λάρισα – Τι λέει ο διοικητής της Τροχαίας

Σε οριακό σημείο βρίσκονται χιλιάδες οδηγοί στη Λάρισα, στη μάχη για μία… θέση παρκαρίσματος. Μετά την κοσμογονία που επέφερε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο κέντρο της πόλης οι θέσεις παρκαρίσματος λιγόστεψαν. Την ίδια ώρα όμως, η… μόδα της κατάληψης μέρος του οδοστρώματος για να διευκολυνθούν επιχειρήσεις και ιδιώτες έχει λάβει διαστάσεις μάστιγας, με τον διοικητή της Τροχαίας Λάρισας να προαναγγέλλει μπαράζ προστίμων.

Καρέκλες, σταντ, τραπέζια, γλάστρες και ό,τι μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους, επιστρατεύονται για να «καπαρωθούν» θέσεις παρκαρίσματος ή για να έχει «άπλα» το κατάστημα που βρίσκεται μπροστά στο δρόμο. Όλα παράνομα φυσικά και σε βάρος εκείνων που αναζητούν απεγνωσμένα κάπου να παρκάρουν το όχημά τους.

Το διοικητικό πρόστιμο για κάθε φορά που θα διαπιστώνεται παράβαση ανέχεται σε 200 ευρώ και μάλιστα δε δίνεται η δυνατότητα έκπτωσης στο μισό εάν πληρωθεί εντός 10 ημερών.

Όπως δήλωσε ο διοικητής της Τροχαίας Λάρισας κ. Βασίλης Βλαχογιάννης «πρέπει να παραδεχθούμε όλοι ότι το συγκοινωνιακό της πόλης αλλάζει καθημερινά, οπότε πρέπει όλοι να αλλάξουμε κι εμείς τις καθημερινές συνήθειες μας. Στις περιπτώσεις αυτές δυστυχώς που καταλαμβάνεται το οδόστρωμα είτε από αδρανή υλικά, είτε από τραπεζοκαθίσματα, είτε από γλάστρες, είτε από οτιδήποτε άλλο και παρακωλύεται η ελεύθερη συγκοινωνία, το προβλεπόμενο πρόστιμο είναι 200 ευρώ».

Ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας είπε επίσης πως «άποψή μας στην τροχαία είναι ότι θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους τους Λαρισαίους ότι προοδευτικά θα πρέπει να σκεφτόμαστε πως εκεί που θέλουμε να πάμε θα πρέπει να απέχει από το αυτοκίνητό μας 10 με 15 λεπτά περπάτημα. Με αυτό τον τρόπο θα αποσυμφορηθεί και το κέντρο απ’ όλους αυτούς τους οδηγούς που προσπαθούν να βρουν μία θέση στάθμευσης οι οποίες ας παραδεχθούμε ότι έχουν λιγοστέψει».

Αλλάζει όμως εύκολα η νοοτροπία εκείνου που πιστεύει πως ο δρόμος μπροστά από το κατάστημα ή το σπίτι του «του ανήκει δικαιωματικά»;

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες