ΛΑΡΙΣΑ

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Πρόσβαση Λάρισας» στις Παραστατικές Τέχνες (φωτο)

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ παρευρέθηκε στον 8ο ΜΥΛΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ που συνδιοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το ΣΜουΘ (Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου).

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Πατέτσου Ευαγγελία Υπεύθυνη Ε.Π. της δομής, «Ο 8ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τα παιδιά μας να γνωρίσουν από κοντά μια μοναδική και διαφορετική κατηγορία τεχνών, δίνοντας μας το μήνυμα ότι παντού υπάρχει και εντυπωσιάζει η μοναδικότητα και η διαφορετικότητα. Και φυσικά, εμπλουτίσαμε το εκπαιδευτικό μας πλάνο μενέες και πρωτότυπες ιδέες, έχοντας ως στόχο  νέες εμπειρίες για τα παιδιά της δομής μας»

Συγκεκριμένα τα παιδιά μας απέκτησαν ΠΡΟΣΒΑΣΗ στις παραστατικές τέχνες όπως την Διαδραστική Εικαστική εγκατάσταση «Don’ttouchme» του καλλιτέχνη Κρανιδιώτη Ιωάννη. Πρόκειται για ένα διαδραστικό άγαλμα που αντιδρά με απόκοσμους ήχους και κραυγές …θυμωμένες όταν κάποιος το πλησιάζει ή το αγγίζει. Και συνδέεται άμεσα με την κατάσταση της εποχής μας εν μέσω πανδημίας.

Επιπλέον, ξεναγηθήκαμε στην εικαστική έκθεση1000 faces της μοναδικής Λωξάντρας, το κορίτσι με σύνδρομο DOWNαπό την Θεσσαλονίκη και την ομάδα ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ, η οποία επινόησε έναν συγκεκριμένο τρόπο δημιουργίας πορτρέτων. Παρόλο που η διαδικασία είναι η ίδια για όλους, το αποτέλεσμα των προσώπων στα πορτρέτα είναι ξεχωριστό, όπως και η ιστορία του κάθε πορτρέτου! Να επισημανθεί πως, τα παιδιά μας παρουσίασαν τα δικά τους έργα στην έκθεση, προερχόμενα από το διαδικτυακό σεμινάριο 1000 facesστο οποίο είχε λάβει μέρος η δομή μας πριν λίγους μήνες.

Η ξενάγηση των παιδιών του πρωϊνού και απογευματινού τμήματος, πραγματοποιήθηκε από τα μέλη του ΣΜουΘ κα Ζαχαρούλη Δ. και κ Αλμπάνη Α.

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ συνεχίζει τις δράσεις του με την συμμετοχή των παιδιών σε όλα τα δρώμενα της πόλης, με κύριο στόχο την αποδοχή της μοναδικότητας και της διαφορετικότητας από όλους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες