ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βήμα πρόκρισης από τη Ντόρτμουντ (1-0)

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στους ομίλους του Champions League πέτυχε η Ντόρτμουντ, παρότι αγωνίστηκε χωρίς τον Χάαλαντ.

Οι Βεστφαλοί με γκολ του Μάλεν στο 37’, επικράτησαν με 1-0 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και έκαναν σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Γερμανοί ισοβαθμούν με τον Αγιαξ, με τις δύο ομάδες να έχουν από 6 βαθμούς, ενώ Μπεσίκτας και Σπόρτινγκ Λισαβόνας παραμένουν χωρίς βαθμό.

Κυριαρχία της Ντόρτμουντ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησαν στο 7’ με τον Παλίνια, αλλά η συνέχεια άνηκε στην Ντόρτμουντ.

Στο 8’ και στο 9’ οι Γερμανοί απείλησαν με τους Βίτσελ και Ρόις, αλλά οι μεσοεπιθετικοί της γερμανικής ομάδας δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Στο 19’ ο Ρόις βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής, αλλά ο Αδάν πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση και κράτησε το μηδέν.

Δέκα λεπτά αργότερα η Ντόρτμουντ σκόραρε με τον Μάλεν, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 37’ έκαναν το 1-0 με τον Μάλεν. Αυτή τη φορά το γκολ του Ολλανδού μέτρησε, με την ομάδα του Ρόζε να ανοίγει το σκορ και να βάζει τις βάσεις για δεύτερη νίκη της στους ομίλους.

Ο Μάλεν βρέθηκε απέναντι από τον Αδάν και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, με τον Ολλανδό να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ τη φανέλα της γερμανικής ομάδας και πρώτο στην καριέρα του στο Champions League.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σπόρτινγκ προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 54’ ο Παουλίνιο απείλησε τον Κόμπελ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ντορτμουντ του είπε «όχι». Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φεντάλ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Οσο περνούσαν τα λεπτά οι Πορτογάλοι έβγαιναν όλο και περισσότερο στην επίθεση, με την Ντόρτμουντ να «χτυπάει» στην κόντρα και στο 74’ να σκοράρει με τον Μάλεν. Το γκολ του Ολλανδού όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ, όπως και στη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και στο τέλος πανηγύρισαν το τρίποντο της νίκης.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Ακανζί, Χούμελς, Μενιέ, Γκερέιρο(75′ Σούλτσ), Βίτσελ, Νταούντ(8′ Μπραντ), Μπέλινγκχαμ, Ρόις, Μάλεν(75′ Μάλεν), Αζάρ(71′ Γουλφ), Ρόις.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Αδάν, Ματέους Ρέις(84′ Εσγκάιο), Κόαντες, Φεντάλ, Παλίνια(84′ Μπραγκάντσα), Ματόυς Νούνες, Λουίς Νέτο, Σαράμπια(78′ Καμπράλ), Τιάγκο Τομάς(58′ Σάντος), Πόρο(84′ Ταμπάτα), Παουλίνιο

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις