ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: 40 ασθενείς με covid στα επείγοντα του Πανεπιστημιακού χθες – Επιβεβαιώνει εισήγηση για mini lockdown ο Κομνός

Τη ραγδαία αύξηση του φόρτου των δύο νοσοκομείων της Λάρισας λόγω της αντίστοιχης ανόδου του αριθμού των κρουσμάτων νοσούντων με κορωνοϊό, επισήμανε σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Απόστολος Κομνός.

Όπως εξήγησε, μόνον χθες στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έσπευσαν περί τους 40 νοσούντες με covid λόγω επιδείνωσης στην κατάσταση της υγείας τους, εκ των οποίων οι 9 εισήχθησαν για νοσηλεία.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται σήμερα 25 ασθενείς, με τον κ. Κομνό να εκτιμά πως απόψε οι εισαγωγές θα είναι περισσότερες από τα διαθέσιμα κρεβάτια, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η λειτουργία νέας κλινικής covid στο Πανεπιστημιακό και πιθανόν τις επόμενες ημέρες να γίνει μετατροπή μίας συμβατικής κλινικής σε κλινικής covid στο Γενικό, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Την ίδια ώρα, εντείνεται και η πίεση από τη Βόρεια Ελλάδα που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα καθώς στο Πανεπιστημιακό νοσηλεύονται 4 περιστατικά από την Κατερίνη λόγω έλλειψης κλινών στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κομνός τέλος επιβεβαίωσε τα σενάρια για mini lockdown στη Λάρισα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «απ’ ότι γνωρίζω η επιτροπή έχει κάνει πρόταση να γίνει mini lockdown για τη Λάρισα, το οποίο θα το έχουμε μέχρι την Παρασκευή…».

Mini lockdown σημαίνει πως θα έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, αλλά και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες