ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έκανε «πάρτι» ο Προμηθέας κόντρα στην ΑΕΚ (88-71)

Ο Προμηθέας Πάτρας έκανε τα δύσκολα… εύκολα απέναντι στην ΑΕΚ και θα δώσει το παρών για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του Super Cup.

Η ομάδα του Λουίς Κασιμίρο κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Ένωση, την οποία διέλυσε με 88-71.

Έτσι, θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας του στο αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (26/9, 21:00). Αντίθετα, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει το Λαύριο στον μικρό τελικό (26/9, 16:30).

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παρκέ και από την αρχή προσπάθησαν να δώσουν έναν γρήγορο ρυθμό στον αγώνα.

Ωστόσο, αυτό οδήγησε και σε πολλά λάθη, με τον Προμηθέα και την ΑΕΚ να μετρούν 13 στο πρώτο ημίχρονο (7 για την Ένωση, 6 για τον Προμηθέα).

Η ομάδα του Κασιμίρο είχε ένα ισχνό προβάδισμα στο σκορ, με τον Ρογκαβόπουλο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρώτη περίοδο, μετρώντας έξι πόντους.

Μετά από τα δέκα πρώτα λεπτά, ο Προμηθέας ήταν μπροστά με τρεις (20-17), έχοντας 8/9 δίποντα και 1/8 τρίποντα.

Ο στόχος του δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς συνέχισε να «χτυπάει» κοντά στο καλάθι, έχοντας εκφραστές τους Γκραντ και Χαντ.

Οι – τυπικά – γηπεδούχοι έχτισαν μια μικρή διαφορά, εφτά (24-17) και έξι πόντων (28-22, 30-24), ωστόσο η ΑΕΚ με αιχμή του δόρατος τον Χάρις και τις προσπάθειες του Ανγκόλα φρόντιζε να μειώνει γρήγορα.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του ματς, με τον Κέντρικ Ρέι να διαμορφώνει το 42-39 στο 20΄ με τρομερό κάρφωμα.

Φοβερό ποσοστό για τον Προμηθέα στα δίποντα (15/18), με την Ένωση να μένει στην διεκδίκηση του αγώνα, παρά το 36% στα σουτ (14/38).

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις