ΕΛΛΑΔΑ

Αντιεμβολιαστές – Τα πρώτα ευρήματα των Αρχών – Οι ιστοσελίδες που εξαπατούν και ο «τιμοκατάλογος» για τα «νομικά όπλα»

Στις διάφορες ιστοσελίδες και ομάδες αντιεμβολιαστών στα κοινωνικά δίκτυα, υπάρχουν και αυτοί που έχουν στήσει μια βιομηχανία απάτης. Ως γνώστες υποτίθεται του νόμου, πουλούν «νομικά όπλα» και συμβουλές στους εμβολιαστές προκειμένου να βρουν το «δίκιο» τους με μηνύσεις και να απαιτήσουν χρηματικές αποζημιώσεις και ποινές φυλάκισης.

Με το αζημίωτο τα «νομικά όπλα»

Τις πρώτες 5 ώρες της έρευνας της Δίωξης βρέθηκαν ήδη 9 ύποπτες ιστοσελίδες και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εξ αυτών σε δύο έχουν εστιάσει περισσότερο την προσοχή τους οι αστυνομικοί, καθώς είναι αυτά που προσφέρουν έναντι αμοιβής στους αρνητές αυτά τα «νομικά όπλα».

Οι αστυνομικοί αναζητούν ενοχοποιητικά στοιχεία για τους διαχειριστές αυτών των σελίδων, ενώ κάνουν λόγο για «τιμοκαταλόγους» ψευδών νομικών συμβουλών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ζητούν να συγκεντρωθεί το ποσό των 3.000-4.000 ευρώ για να «νοικιάσουν» τους δικαστικούς επιμελητές.

Η διέγερση σε ανυπακοή που προτείνουν οι σελίδες αυτές μπορεί να είναι πλημμέλημα, όμως, επειδή εντάσσονται στη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τον κοροναϊό, δεν αποκλείεται ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση να αποφασίσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις