ΛΑΡΙΣΑ

Κόκκαλης: “Η κυβέρνηση στρουθοκαμηλίζει απέναντι στην πανδημία χρέους που πνίγει την αγορά” (φώτο)

«Η κυβέρνηση δε μπορεί να στρουθοκαμηλίζει απέναντι στην πανδημία χρέους που έχει δημιουργήσει στην αγορά η πανδημία του κορωνοϊού» σημείωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο περιθώριο επαφών που είχε το πρωί του Σαββάτου με εμπόρους στην αγορά τα Λάρισας.

Ο κ. Κόκκαλης συνομίλησε μαζί τους, ακούγοντας τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους, ενόψει της χειμερινής περιόδου που έρχεται και αναμένεται να είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σκληρή για τα εμπορικά καταστήματα.

Μετά το πέρας των επαφών, ο Λαρισαίος πολιτικός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη χειμερινή περίοδο και όλα δείχνουν πως η κατάσταση που επικρατεί εδώ και ενάμιση και πλέον χρόνο στην αγορά, θα επιδεινωθεί. Ο κορωνοϊός εκτός από την ανθρώπινη ζωή, έχει προκαλέσει τεράστια ζημία και στην οικονομία, δημιουργώντας μία παράλληλη πανδημία χρέους.

Η κυβέρνηση πορεύτηκε στο δόγμα του περιβόητου «νοικοκυρέματος» που όμως για τις πληττόμενες επιχειρήσεις δεν ήταν τίποτε περισσότερο από το μαρτύριο της σταγόνας και προσπάθησε να αντιμετωπίσει ένα επικίνδυνο καρκίνωμα στον παραγωγικό ιστό της χώρας με… ασπιρίνες ημίμετρων.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχουμε καταθέσει από καιρό συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαχείριση αυτής της μεγάλης κρίσης που έρχεται μετά από δέκα χρόνια οικονομικής ύφεσης. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης κλείνει τα αυτιά του στην κραυγή απόγνωσης της αγοράς και αρνείται να πάρει γενναίες αποφάσεις για τα χρέη που δημιούργησε ο κορωνοϊός, λέγοντας πρακτικά σ’ αυτούς που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, πως θα πρέπει να κολυμπήσουν μόνοι τους στον ωκεανό των χρεών και να επιβιώσουν. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου έστω και στο «και πέντε» να αναθεωρήσει τη στάση της γιατί ένα μαζικό λουκέτο επιχειρήσεων θα είναι καταστροφικό για την οικονομία.

Θέλω τέλος με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας να συγχαρώ όλους όσους εξελέγησαν, αλλά και τις 1.000 επιχειρήσεις που με ένα ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής, έδειξαν ότι στις κρίσιμες στιγμές, η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες