ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

KWAIDAN από την ομάδα χορού Stereo Nero στον 8ο Μύλο παραστατικών Τεχνών

Το Σάββατο 25/09, 21:00 στην Σκηνή Μπαλέτου Μύλου του Παππά KWAIDAN από την ομάδα χορού Stereo Nero στον 8ο Μύλο παραστατικών Τεχνών η νέα παραγωγή της ομάδας STEREO NERO DANCE CO. αποτελεί ένα ταξίδι σε Ιαπωνικούς μύθους και ιστορίες, με πρωταγωνιστές απόκοσμα πλάσματα που σαγηνεύουν με την ομορφιά και τη μυστηριώδη μορφή τους.

Τα πλάσματα αυτά είναι γυναικείες μορφές και κατασκευές της φαντασίας που ακροβατούν μεταξύ ερωτισμού και τρόμου, αλλά και αλλόκοτες υπερφυσικές παρουσίες- οπτασίες, στοιχειά, δαίμονες, θεότητες, παράξενα ζώα και πνεύματα της φύσης.

Φιγούρες άλλοτε τρομαχτικές, άλλοτε μελαγχολικές και άλλοτε κωμικές, όμως πάντα παράδοξες και συναρπαστικές, μας εισάγουν σε έναν κόσμο στον οποίο το υπερφυσικό στοιχείο είναι συνυφασμένο με το φυσικό τοπίο και αποτελεί παράλληλα κομμάτι της ανθρώπινης καθημερινότητας.

Προσβασιμότητα:  Η παράσταση προσφέρεται και με ακουστική περιγραφή (AD)

Μαζί με την παράσταση KWAIDAN θα προβληθεί και η ταινία μικρού μήκους INSECT HANDS, της ομάδας Second Ηand dance  από τη Μ. Βρετανία, επίσης με ακουστική περιγραφή.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Χορογραφία- Ιδέα – Σύλληψη: Εύη Σούλη

Ερμηνεία- Συνδημιουργία κινητικού υλικού: Κατερίνα Φώτη, Χριστιάνα Κοσιάρη, Θέμις Χατζή

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Jan Van de Engel

Σκηνογραφία : Μαριλένα Γεωργαντζή

Κοστούμια : 2WO+1NE //

Μακιγιάζ- Hair Styling: Ιωάννα Δομαζάκη

Γραφιστικός σχεδιασμός : Γιώργος Ζαρταλούδης

Φωτισμός: Μαριέττα Παυλάκη

Φωτογραφίες : Stephie Grape

Δ/νση Παραγωγής : STEREO NERO DANCE CO., Αλεξάνδρα Φώτη

Ακουστική περιγραφή: Liminal

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2020-2021

Είσοδος: 2€

Τα έσοδα των εισιτηρίων θα κατατεθούν στον λογαριασμό της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της Εύβοιας.

Το κοινό μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια την ίδια μέρα των εκδηλώσεων από την Connectiva, Βενιζέλου 133 και ώρες 10:00-14:00, καθώς και στο χώρο κάθε εκδήλωσης 45 λεπτά πριν την έναρξη.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους γίνεται με την επίδειξη ενός από τα παρακάτω:

-Πιστοποιητικό εμβολιασμού

-Πιστοποιητικό νόσησης από Covid-19

-Βεβαίωση αρνητικού PCR test 72 ωρών ή rapid-test 48 ωρών.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του φεστιβάλ, κλειστούς και ανοιχτούς.

Ο 8ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το ΣΜουΘ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σημείωμα ομάδας:

Η ομάδα στοχεύει στη δημιουργία μιας κινητικής γλώσσας που αναπτύσσεται υπό το πρίσμα των αντιθέσεων που εν γένει υπάρχουν στην καθημερινότητα μας και εκτείνονται σε όλες τις εκφάνσεις της πραγματικότητας, ενώ παράλληλα ερευνά τη σωματοποίηση της κοινωνικής μας εμπειρίας και την επιρροή των αντιθέσεων σε αυτή.

Με αφετηρία τη λαϊκότητα και τη συλλογική μνήμη, αλλά και μελετώντας τα όρια του λαϊκού και του ποπ, η ομάδα δημιουργεί ιστορίες και σύμπαντα που ακροβατούν στο συνειδητό και στο ασυνείδητο και στοχεύουν στην επικοινωνία ενός κόσμου όπου το “ιερό” και το “ανίερο” συνδιαλέγονται και τελικά ενυπάρχουν το ένα στο άλλο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες